Alba Iulia: UPDATE Bărbat mort din cauza căldurii în timp ce vorbea cu un prieten despre fotbal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lucian Crişan a lucrat de dimineaţă la grădină, după care a ieşit la o poveste în spatele blocului. Bărbatul avea afecţiuni cardiace şi duferea de diabet. Bolile au fost agravate de temperatura ridicată.

Un bărbat în vârstă de 70 de ani din Alba Iulia a murit astăzi în timp ce discuta cu un vecin despre campionatul mondial de fotbal. Lucian Crişan a căzut brusc în timp ce povestea cu Gheorghe Henegar (73 de ani), în spatele blocului în care locuieşte.

La o poveste despre campionatul mondial de fotbal

Medicii susţin că bărbatul a făcut infarct, care a fost provocat de temperaturile foarte ridicate înregistrate în aceste zile la Alba Iulia. „Vorbeam despre fotbal, despre campionatul mondial, şi brusc am auzit o bufnitură. Când m-am uitat l-am vazut căzut lângă bloc. Am mers să văd ce a păţit, l-am strigat dar nu mai zicea nimic. Am chemat imediat salvarea“, a spus Gheorghe Henegar. Bărbatul mort locuia într-un bloc pe strada Mesteacănului din Alba Iulia.

Cei doi prieteni s-au întâlnit şi de dimineaţă, în timp ce Gheorghe Henegar mergea spre policlinică. „Ne-am întâlnit pe stradă. El venea de la o grădină pe care o are în Alba Iulia. Mi-a zis «vai ce cald o fost!». Ne-am întâlnit mai târziu aici în spatele blocului să mai povestim şi uite ce s-a întâmplat“, a completat prietenul victimei.

image

Gheorghe Henegar stătea împreună cu vecinul său la o poveste în spatele blocului

„Era un vecin foarte bun şi ne înţelegeam foarte bine. Păcat că a murit aşa. Locuia împreună cu fata lui care este plecată la Mesentea. A mers cineva să o aducă de acolo“, a spus o vecină cu bărbatul mort.

Resuscitat timp de 30 de minute

Medicii de pe salvare sosiţi la locul incidentului nu l-au mai putut salva pe bătrân. „Bărbatul era un pacient cunoscut cu afecţiuni cardiace şi cu diabet.  Vecinii spuneau că a fost chiar în acestă dimineaţă la farmacie şi apoi s-a retras la umbră când a avut infarctul. La faţa locului s-a deplasat echipajul cel mai apropiat şi am început manevrele de resuscitare. Timp de aproape 30 de minute am încercat să îl resuscităm dar nu am avut semne vitale. Cel mai probabil a făcut un infarct masiv“, a medicul Mihai Picoş de la Serviciu Judeţean de Ambulanţă Alba.

În cazul bărbatului mort, căldura a agravat afecţiunile de care suferea. „Căldura a fost picătura care a umplut paharul. Din cauza dezhidratării sângele se îngroaşă şi se fac cheaguri care pot provoca infart“, a mai afirmat medicul.

La Alba Iulia, căldura face ravagii în aceste zile. Ieri, au fost 36 de grade Celsius, cea mai mare temperatură din ţară. Astăzi erau prognozate tot 36 de grade, în timp ce mâine se va ajunge la 37 de grade. Temperaturile vor mai scădea puţin doar începând de duminică. La ora producerii decesului la Alba Iulia erau 29 de grade.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite