UPATE Doi fraţi din Teiuş au murit împreună într-un accident rutier

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tragedie fără precedent într-o familie din oraşul Teiuş. Doi fraţi în vârstă de 23 de ani, respectiv 24 de ani, au decedat azi-noapte într-un accident de circulaţie produs pe drumul naţional 14 B, ce leagă Teiuşul de Blaj. Accidentul a avut loc pe raza satului Cistei, comuna Mihalţ.

Tragedia a avut loc la ora 00.40. Alexandru Muntean, în vârstă de 23 de ani, se afla la volanul unui autoturism în care mai erau fratele său, Ciprian Gheorghe Muntean (24 de ani) şi un alt tânăr de 23 de ani, toţi cu domiciliul în oraşul Teiuş. „Conducătorul auto nu a adaptat viteza la condiţiile de trafic, a pătruns pe contrasens şi a intrat în coliziune frontală cu un autotractor care circula regulamentar din sens opus“, a spus Iulia Haţegan, purtătorul de cuvânt al IPJ Alba.

Autotractorul era condus de un bărbat în vârstă de 29 de ani din Blaj. Atât Alexandru Muntean, cât şi fratele acestuia aflat pe locul din dreapta-faţă al maşinii, au decedat pe loc. Impactul a fost atât de puternic încât motorul autoturismului a intrat aproape total în interior, iar maşina a fost proiectată la marginea drumului.

Traficul în zonă a fost blocat mai bine de o oră. Al treilea tânăr, Daniel Oltean, a fost transportat la spitalul din Alba Iulia în comă de gradul doi, cu diagnosticul „traumatism cranio-cerebral sever“. Reprezentanţii spitalului au spus astăzi că tânărul are mai multe fracturi la nivelul feţei şi că în continuare este supus la investigaţii medicale.

Fratele lor s-a înecat anul trecut

Tragedia pentru familia Muntean este cu atât mai mare cu cât, anul trecut, un alt băiat în vârstă de 17 ani s-a înecat în râul Mureş. Trupul acestuia a fost găsit după trei zile de căutări ale scafandrilor. Au rămas să aline suferinţa părinţilor două surori.


Ciprian Gheorghe Muntean era profesor de muzică la şcoala generală din oraşul Teiuş. În timpul liber cocheta cu muzica folk. A şi înfiinţat o formaţie pe care a denumit-o Lirika. Grupul din Teiuş a participat festivalul de folk de la Alba Iulia, desfăşurat în urmă cu două săptămâni, dar nu a reuşit să se califice în finala concursului.

„Ciprian Muntean era un coleg foarte bun. Nu am cuvinte să îl descriu. Era o familie deosebită cu copii deosebiţi. Suntem şocaţi de ce s-a întâmplat mai ales că şi mama lor lucrează la noi la şcoală. Este femeie de serviciu. Este o tragedie cumplită să se întâmple aşa ceva“, a spus, printre lacrimi, Lucreţia Bârluţ, secretara şcolii generale din Teiuş.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite