UDMR Alba despre arestarea directorului adjunct de la ITM: „Nu avem niciun reproş“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Calman Gabor Zsolt la ieşirea din sala de judecată
Calman Gabor Zsolt la ieşirea din sala de judecată

Prin vocea preşedintelui, UDMR Alba susţine că nu are niciun reproş la adresa directorului adjunct de la ITM pe care l-a susţinut la numirea în funcţie, în martie 2011.  Calman Gabor Zsolt  a  fost arestat preventiv pe o perioadă de 20 de zile.

Tânărul de 31 de ani este acuzat de procurori că s-a urcat băut la volan şi avea şi permisul auto reţinut. Mai mult nu ar fi oprit la semnalele poliţiştilor de la rutieră. De profesie avocat, directorul de la ITM Alba poate face recurs la măsura arestării preventive,  dispusă miercuri seara de judecătorii Curţii de Apel Alba Iulia, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

„Nu putem da timpul înapoi“

Între timp, conducerea UDMR Alba susţine că nu are niciun reproş la adresa propriului membru de partid. „Noi l-am susţinut să ocupe funcţia de director adjunct la ITM Alba, pentru că are nişte calităţi profesionale deosebite. Competenţa sa profesională nu are nicio legătură cu acest caz. Ştiu că acum are nişte probleme în familie, probabil o cauză principală a ceea ce s-a întâmplat. Îl cunosc şi personal, îi cunosc şi familia, am cunoştinţă şi de problemele mai vechi pe care le-a avut cu legea, dar ştiu că a fost găsit nevinovat de justiţie. Ne pare rău de ce s-a întâmplat, dar nu putem da timpul înapoi“, a declarat Kovats Krisztian, preşedintele UDMR Alba.


În acelaşi timp directorul de la ITM Alba va rămâne fără funcţia publică, în urma arestării preventive.  „Vom solicita Inspectoratului de Poliţie a Judeţului Alba  un act official în privinţa arestării preventive. Dacă se confirmă acest lucru, vom sesiza Inspecţia Muncii, singura care are competenţe în astfel de cazuri. Domnul Calman Gabor Zsolt este angajatul Ministerului Muncii. Legea spune că în cazul în care o persoană cu funcţie de conducere primeşte mandat de arrest preventiv se suspendă de drept“, a explicat Dorel Fiţ, inspector şef al ITM Alba.

Kovats Krisztian, preşedintele UDMR Alba, susţine că „deocamdată, nu am luat în discuţie numirea unui alt membru pe funcţia de director adjunct la ITM Alba, până la lămurirea situaţiei în instanţă“, mai precizează preşedintele UDMR Alba, formaţiune politică care a primit în urma protocolului cu PDL Alba  a a obţinut mai multe funcţii de conducere în instituţiile publice din judeţ. Mai exact două de director executiv la Garda de Mediu şi Casa Corpului Didactic şi încă trei de director adjunct, la APIA, ITM şi Direcţia Sanitar Veterinară Alba. UDMR speră să mai primească o funcţie de director adjunct la Direcţia de Tineret şi Sport, potrivit lui Kovats Krisztian.

Recursul la măsura arestării preventive formulat de avocaţii lui Calman Gabor Zsolt se va judeca în termen de 5 zile, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
Tânărul de profesie avocat nu este pentru prima dată în atenţia procurorilor din Alba.  A mai fost cercetat pentru omor calificat pe vremmea când era student la Drept, în urmă cu aproape 11 ani. Atunci, judecătorii l-au găsit nevinovat.




Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite