La Arieşeni, turiştii au schimbat schiurile cu săniile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Echipamentul de schi se poate închiria de la baza pârtiei de la Arieşeni
Echipamentul de schi se poate închiria de la baza pârtiei de la Arieşeni

Pe  pârtiile de la Arieşeni nu se poate schia deocamdată din cauză că stratul de  zăpadă nu este suficient de consistent. Săniile şi patinoarul artificial din zonă au luat locul schiurilor în aceste zile. Închirierea patinelor pentru o zi de distracţie este 10 lei.

Pensiunile din Arieşeni sunt ocupate în proporţie de 100%  pe perioada Revelionului. Majoritatea celor care au închiriat cabane au ales staţiunea din Munţii Apuseni pentru că are două pârtii de schi. Preţul unei camera este între 120-170 de lei, iar cei care nu au schiuri, patine sau sănii pot închiria echipamentul de la baza pârtiei.

Stratul de zăpadă pe pârtiile Vârtop I şi II nu este însă destul de consistent pentru o zi întreagă pe schiuri, dar  cei care doresc să iasă din cabană se distrează la săniuş. „A nins în mai multe rânduri dar ori a fost prea rece şi zăpada nu s-a depus şi a rămas afânată ori a fost prea cald şi a fost prea apoasă. Se poate schia dar cu riscuri, adică e posibil să prinzi dâmburi sub zăpadă şi să zgâri schiurile. Cel mai bine e acum cu sania“, a spus Călin Pantea, instructor de schi la Arieşeni.

Săniile se pot închiria de la baza pârtiilor cu preţuri între 5 şi 15 lei. Echipamentul de schi, cu clăpari şi beţe poate fi de asemenea închiriat la preţuri între 20 şi 30 de lei pe zi. „Eu em venit c u schiurile mele dar nu pot să le folosesc pentru că nu e zăpadă. Am închiriat o sanie şi mă distrez aşa cu prietenii. Nu mi se pare foarte scump închiriatrul. Rămânem mai multe zile şi poate va ninge mai mult. Oricum cred că voi închiria şi schiuri ca să nu stric echipamentul meu“, a spus Ionuţ Tirifon, de 32 de ani, turist. Cele mai mare tarif la Arieşeni este cel pentru cursuri de schi. O oră de cu instructor costă  50 de lei.

Patinajul alternativă de distracţie

O alternativă pentru petrecerea timpului liber la Arieşeni este şi patinoarul sintetic amplasat la pensiunea Trei Brazi din apropierea pârtiei Vârtop I. Turiştii care merg la patinat pot închiria patinele cu 10 lei pentru o zi. Cei care sunt cazaţi la pensiunea care găzduieşte patinoarul beneficiază de reduceri şi tarif preferenţial. „Noi am închiriat o pensiune până în data de 4 ianuarie şi ne bucurăm că este şi patinoar pentru că altfel ne-am fi plictisit. Eu nu ştiu să schiez dar sigur voi învăţa cât rămân aici“, a spus Ionela Toader, de 26 de ani, turistă. 

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite