„Ţeapă“ dată de un bulgar cu buletin belgian la o casă de schimb valutar din Alba Iulia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bărbatul de origine bulgar s-a folosit de o carte de identitate emisă de autorităţile belgiene pentru a-şi pune planul de înşelăciune în practică. Poliţiştii spun că nu este la prima ispravă.

Polişiştii au aflat de caz în urmă cu o săptămână. Angajata unei case de schimb valutar din Alba Iulia s-a plâns că a fost înşelată de o persoană necunoscută, care a venit să schimbe valută. Suma în cauză: 2.100 de euro.

Belgianul era bulgar

Anchetatorii au aflat că străinul s-a folosit de o carte de identitate emisă de autorităţile belgiene pe numele de Vatroslav Metorvic. Poliţiştii de la Investigaţii Criminale au descoperit ulterior, că actul era fals, şi că,  în realitate,  bărbatul de 39 ani poartă alt nume, HASAN M şi este bulgar.Tânărul a profitat de neatenţia casierei, în momentul în care i-a cerut să-i schimbe o sumă mare în euro şi i-a dat angajatei mai puţin cu 2.100 de euro.

Anchetatorii au stabilit că bulgarul şi-a folosit„tehnica“ de înşelăciune în alte două cazuri: la Comarnic, judeţul Prahova şi Făgăraş, judeţul Braşov.  Bulgarul va fi cercetat penal  pentru înşelăciune şi fals material în înscrisuri oficiale.


Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite