Trufele, o oportunitate de afaceri inedită la Târgul Invest Alba

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Albaiulienii curioşi şi interesaţi să-şi demareze propria afacere se pot documenta din reţetele de succes ale celor peste 25 de expozanţi de la Târgul InvestAlba. Acesta se desfăşoară astăzi şi mâine în pavilionul expoziţional de pe Platoul Romanilor.

Desfăşurarea târgului poate fi urmărită şi în direct, pe internet, între orele 10.00 şi 14.00 pe site-ul www.investalba.ro.

Trufele, o afacere profitabilă

Gruppo Milano din Italia a prezentat la Târgul Invest Alba o oportunitate de afaceri aparte. Firma se ocupă de 20 de ani de cultivarea trufelor. „Pentru a cultiva trufe, se începe cu plantarea puieţilor speciali de stejar şi carpen. Aceştia sunt certificaţi că în primul an de rod vor aduce la rădăcină acest produs de trufă, cunoscut şi cultivat mai puţin în România“, a spus economistul Nuţi Lazăr.

Aceasta a precizat că sunt făcute deja plantaţii de stejar şi carpen în Alba Iulia pe câteva hectare „Sperăm că fie un număr cât mai mare de persoane dornice de a investi într-o asemenea cultură. Pentru înfiinţarea unei culturi, noi recomandăm o suprafaţă de minim o mie de metri pătraţi, iar investiţia pentru acest teren se ridică între 2500-3000 de euro, în funcţie de planta pe care o alege viitorul investitor“, a mai spus Nuţi Lazăr.

image

Terenul este testat de un tehnician, iar în funcţie de calităţile acestuia, poate fi recomandată o combinaţie între carpen şi stejar. În primul an de producţie, planta oferă 150-200 de grame garantat, iar în următorii ani, maximitatea este de 500-600 de grame pe fiecare plantă. Trufa, un deliciu în gastronomie, se vinde cu preţuri între 200 şi 500 euro kilogramul.

Ofertă variată

Printre expozanţi, s-a numărat şi cel mai mare producător de echipamente de joacă şi mobilier urban din România. „Oferim în jur de 140 de produse, tobogane pe parte de lemn sau din fibră de sticlă, scări, podeţe. Materialele sunt net superioare, oferim o garanţie de cinci ani la produse. Un parc complet, cu echipamente de joacă, suprafaţă de protecţie, cu dale de cauciuc, bănci şi coşuri de gunoi, costă în jur de 335.000 lei“, a spus Daniel Toacă, director de vânzări la Dupex SRL Sebeş. Acesta a precizat că firma a reuşit să îşi extindă afacerea în toată ţara.

image

Jidvei a venit la târg cu un nou produs. „Avem un nou sortiment. E ultima găselniţă a maeştrilor noştri vinificatori, e un sortiment demisec, «Nec Plus Ultra» recolta anului 2009“, a spus Doru Jidveian, supervizor în cadrul firmei Jidvei. Acesta a precizat că vânzările nu au scăzut semnificativ.

image

„Vânzarea la Jidvei s-a menţinut şi pe fondul actualei crize economice, în sensul că noi avem un target la consumatori la nivelul mediu spre ridicat. Nu am fost foarte afectaţi, însă s-a înregistrat o mică scădere a vânzărilor“, a precizat Doru Jidveian.

Firma Ciserom Sebeş a prezentat la târg ciorapi bio. „Este un ciorap organic, din bumbac mercerizat, din fire naturale. Bumbacul nu este tratat cu pesticide“, a spus Monica Ordean, şef departamentul marketing.

image

„Târgul oferă produse mai mult firmelor decât oamenilor simpli, dar e benefică organizarea unor astfel de evenimente“, Marian Sturza, student. La Târgul Invest Alba sunt prezenţi expozanţi din domeniul instalaţiilor, construcţiilor şi a construcţiilor de maşini, dar şi din domeniul produselor alimentare.


Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite