Trei noi trasee turistice în Cetatea Alba Iulia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cetatea Alba Iulia, cea mai veche şi mai bine conservată forţificaţie de tip Vauban din centrul şi sud estul Europei, va prinde din nou viaţă datorită proiectului de reabilitare a traseelor estic, sudic şi nordic.

În şanţurile cetăţii se lucrează la amenajarea de alei pietonale, platforme şi terase, precum şi cinci kilometri de piste pentru biciclişti. Sistemul de iluminat va fi unul modern, cu peste 200 de stâlpi metalici şi 233 corpuri de tip lampadar.

Albaiulienii vor avea la dispoziţie 90 de bănci pentru relaxare, iar pentru decor vor fi amenajate două ceasuri şi două opere de artă urbană. În interiorul cetăţii va funcţiona şi un sistem de transport în comun.

„Vrem ca Alba Iulia să devină o cetate iubită de locuitorii săi, admirată de turişti şi vizitatori naţionali şi străini, atractivă pentru activităţi economice competitive şi creatoare de locuri de muncă durabile şi motivante”, a declarat Mircea Hava, primarul municipiului oraşului.

Valoarea proiectului aprobat în cadrul Programului Operaţional Regional este de 47,5 milioane lei. Investiţiile pe traseele sudic şi estic vor fi încheiate în 2010, iar în zona de nord a Cetăţii, în 2011.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite