Trei adulţi din Alba Iulia confirmaţi cu gripă porcină

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alte trei noi cazuri de gripă porcină au fost confirmate astăzi în judeţul Alba. Diagnosticul vine la nici 24 de ore, după ce ieri s-au primit analizelele pentru încă doi adulţi din Alba Iulia şi un elev de clasa a IX-a de la Colegiul „Lucian Blaga“ din Sebeş.

Cei trei adulţi sunt din Alba Iulia. „Institutul Cantacuzino din Bucureşti a confirmat încă trei cazuri de gripă de tip nou, în urma analizării unor probe trimise de autorităţile sanitare din Alba. Este vorba de trei adulţi, care au s-au îmbolnăvit după ce au intrat în contact cu alte persoane diagnosticate în ultimele zile cu AH1N1, mai exact cu cei doi elevi de la Seminarul Teologic din Alba Iulia“, a spus Anca Franchini, purtătorul de cuvânt al Autorităţii de Sănătate Publică Alba.

Numărul total al bolvanilor de gripă porcină din Alba a ajuns la 25. Majoritatea acestora sunt elevi. Cursurile au fost suspendate în această săptămână la trei clase de la Seminarul Teologic din Alba Iulia şi de la Colegiul Apulum din Alba Iulia, precum şi la o clasă de a IX-a de la Colegiul „Lucian Blaga“ din Sebeş. Săptămâna trecută Colegiul Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan“ a fost închis din cauza mai multor elevi din clase paralele diagnosticaţi cu gripă nouă.

Vine vaccinul

În această seară, sau cel târziu mâine dimineaţă, urmează să sosească la Direcţia de Sănătate Publică Alba un număr de 17.250 de doze de vaccin împotriva gripei porcine. Primii vaccinaţi vor fi elevii şi bolnavii cronici, precum şi cadrele medicale.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite