Trei ani de închisoare cu suspendare şi daune de 200.000 de lei pentru două vieţi curmate de un şofer polonez

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În accident au murit două persoane nevinovate
În accident au murit două persoane nevinovate

În urmă cu mai bine de doi ani opinia publică din Alba era şocată de un cumplit accident produs pe DN1, în zona localităţii Sântimbru. Un şofer polonez a intrat cu TIR-ul pe contrasens şi a omorât doi oameni. După aproape doi ani justiţia şi-a spus cuvântul.

Au murit atunci o tânără în vârstă de 29 de ani, Nicoleta Amalia Chirilă, mama unui copil minor şi un bărbat de 50 de ani, Ioan Mărginean, şoferul autoturismului lovit de TIR. Bărbatul era din Blaj şi se îndrepta spre casă. A luat-o la ocazie şi pe tânăra din Alba Iulia. În zona localităţii Sântimbru Fabrică, şoferul polonez a intrat cu TIR-ul pe constrasens şi a lovit din plin autoturismul în care se aflau cele două victime. Maşina fost strivită între cabina TIR-ului şi un gard de beton de la marginea drumului.

„Din primele cercetări rezultă faptul că şoferul autotrenului nu a respectat distanţa faţă de un autovehicul care circula în faţa sa. Pentru a nu se lovi de acest autovehicul a intrat pe constrasens şi s-a izbit de autoturimul Opel”, au declarat la vremea respectivă reprezentanţii Poliţiei Rutiere Alba.

În accident au murit două persoane nevinovate

Click pe poze pentru galerie foto de la locul accidentului

La aproape doi ani de la accident, Judecătoria Alba Iulia l-a condamnat pe şoferul vinovat de producerea accidentului, Patuszynski Jerzy – Dariusz, la pedeapsa de trei ani de închisoare cu suspendare. Judecătorii au mai dispus acordarea unor daune materiale şi morale în valoare de aproximativ 210.000 lei familiei tinerei decedate în accident

Instanţa a dispus ca banii să fie plătiţi în solidar cu partea responsabilă civilmente, respectiv o societatea de asigurări. Membrii familiei bărbatului decedat au renunţat la pretenţiile civile în proces. Motivul poate fi reprezentat de faptul că s-au înţeles separat pentru acordarea unor despăgubiri.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite