Trei administratori acuzaţi de evaziune fiscală eliberaţi din arest la Tribunalul Alba

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Arhivă
Foto Arhivă

Tribunalul Alba a decis miercuri eliberarea din arest a trei bărbaţi din Hunedoara aflaţi după gratii de aproape 2 luni pentru acuzaţii de evaziune fiscală. Decizia a fost contestată de procurorii DIICOT iar sentinţa definitivă va fi pronunţată de Curtea de Apel Alba Iulia.

Dan Balint, Dorin Șionei și Călin Udrea au fost reţinuţi şi arestaţi preventiv în 11 mai 2012 în urma unei acţiuni a porcurorilor DIICOT. Tribunalul Alba a hotărât eliberarea din arest şi impunerea interdicţiei de a părăsi ţara. Decizia a fost contestată cu recurs de procurorii DIICOT.

”În fapt, se reţine că liderii grupării, având calitatea de administratori ai unor societăţi comerciale, au utilizat aceste societăţi pentru derularea de achiziţii intracomunitare de produse laminate, prin interpunerea lor în relaţiile comerciale dintre partenerii externi din Uniunea Europeană şi beneficiarul real al acestor achiziţii, respectiv societăţi comerciale administrate de către alţi membrii ai grupării. Prejudiciul total cauzat bugetului de stat prin sustragerea de la plata TVA este estimat până la această dată ca fiind de aproximativ 1.000.000 de euro”, se arată într-un comunicat de presă emis de DIICOT la momentul începerii anchetei.

Dan Balint este fostul patron al firmei Medarom Hunedoara. Bărbatul mai are o condamnare de un an de închisoare, cu suspendare, pentru săvârșirea infracțiunii de înșelăciune.
Dorin Şionei a mai fost şi al în atenția anchetatorilor. A fost cercetat pentru faptul că, în calitate de administrator al unei firme care se ocupă cu comercializarea de fier beton, a plătit un comisar de la Garda Financiară Timiș pentru a evita controlalele la firma.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite