Transportul public de călători din Sebeş, blocat de autorităţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

1.000 de persoane care foloseau zilnic mijloacele de transport în comun din Sebeş au rămas pietoni fără voia lor. Societatea Voltrans Sebeş nu mai are licenţă de transport în localitate iar licitaţia pentru contractarea unui oprator va avea loc abia în 17 mai.

Contractul cu firma Voltrans care asigură transportul local din Sebeş va expira astăzi iar de mâine cei aproximativ 1.000 de beneficiari care circulă zilnic în localitate sau pe rutele Sebeş-Lancrăm şi Sebeş-Răhău vor fi nevoiţi să găsească alât mijloc de a se deplasa.

Fără subvenţie de la bugetul local

Consilierii locali din Sebeş au votat ieri, într-o şedinţă extraordinară. Un proiect de hotărâre pentru prelungirea contractului cu transportatorul Voltrans. Firma de transport nu este însă de acord cu noua hotărâre a Consiliului local, care nu mai prevede acordarea subvenţiei de 35.000 de lei lunar pentru transportul în comun.

„Consilierii locali au hotărât anterior hotărârii votate joi, neacordarea subvenţiei de 35.000 de lei pe lună firmei de transport în comun. Deocamdată nu avem avem nici un răspuns din partea Voltrans. De mâine e posibil să rămânem fără transport în comun“, a spus Nicoleta Lemeny, purtătorul de cuvânt al Primăriei Sebeş.

Fără licenţă de transport

Reprezentanţii firmei Voltrans din Sebeş spune că nu poate asigura acest serviciu pentru că nu mai are licenţă de transport în localitate şi că nu poate accepta noua hotărâre de Consiliu local deoarece nu se respectă contractul iniţial care prevedea subvenţionarea serviciului.

„Noi nu mai avem licenţă şi în cazul acesta nu putem asigura transportul. Contractul putea fi reziliat unilateral dar noi trebuia să fim notificaţi. Trebuie găsită o soluţie pentru cei 1.000 de beneficiari, abonaţi şi persoane care circulă cu bilet pe rutele asigurate de noi“, a spus Dan Iviniş, reprezentantul firmei Voltrans Sebeş. Acesta a precizat că în alte oraşe subvenţia pentru transportul public este cu mult mai mare şi că doar în felul acesta poate fi asigurat călătorilor un serviciu de calitate.

Fără soluţie

Primarul Sebeşului, Mugurel Sârbu, consideră că orice hotărâre a luat Consiliul local în şedinţa extraordinară de joi, este ilegală. Primarul, nu a participat la această şedinţă, deoarece este într-o vizită într-un oraş înfrăţit din Ungaria.

„Problemele din Consiliul local produc efectele de acum. Caietul de sarcini pentru licitaţia din 17 mai a fost aprobat abia în 31 martie, deşi fusese propus încă de două ori de la începutul anului. Contractul practic expiră astăzi şi nu se pot face acte adiţionale pe acte expirate. Trebuie aşteptată licitaţia din 17 mai“, a spus primarul din Sebeş.

 „Vina este a tuturor, ei se ceartă pe la şedinţe şi noi, care suntem navetişti avm de suferit. Eu vin zilnic de la Răhău şi acum va trebui să stau la ocazie sau să apelez pe la vecinii care au şi ei drum în oraş. Transportul va fi o problemă pentru noi“, a spus Viorica Lupu, muncitoare din Răhău.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite