Alba Iulia: Portret. Bianca Chirilă: Trăieşte viaţa în paşi de dans

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alba Iulia: Portret. Bianca Chirilă: Trăieşte viaţa în paşi de dans
Alba Iulia: Portret. Bianca Chirilă: Trăieşte viaţa în paşi de dans

Pasiunea pentru dans a devenit un mod de viaţă pentru Bianca Chirilă care în 2002 a luat decizia deschiderii propriilor cursuri de dans modern pentru copii.

Bianca Chirilă era convinsă încă din adolescenţă că în copii şi dans îşi va găsi liniştea. Ani mai târziu a găsit formula ideală de a le îmbina, cursuri de dans pentru copii. „E mult mai uşor să predai copiilor deoarece ei prind foarte repede astfel de activităţi la vârste foarte fragede, fapt pentru care am ales să lucrez cu micuţi de la 4 ani chiar”, a explicat Bianca. Instructoarea a decis începerea cursurilor în urmă cu şapte ani cu o grupă de 30-40 de copii pe care tânăra profesoară i-a ales desfăşurând preselecţii în cadrul şcolilor şi grădiniţelor.

Pasiune în paşi de dans


Totul a pornit de la pasiunea pentru dans pe care Bianca a decis să o materializeze. „Am considerat întotdeauna că dansul pentru mine este un stil de viaţă şi nu un simplu hobby. Eu obişnuiesc să dansez foarte mult, asta poate şi din cauză că am urmat cursurile Şcolii Populare din Alba Iulia şi am făcut 14 ani gimnastică. Consider că în domeniul acesta talentul contează mult mai mult decât eventualele studii”, a povestit tânăra.

A ştiut că dansul o va ghida în viaţă


Sub îndrumarea părinţilor, ambii profesori de sport, Bianca a început să participe la numeroase concursuri de gimnastică fapt care a contrubuit mai târziu decisiv la alegerea dansului ca modalitate de viaţă. Tânăra instructoare de dans povesteşte că din adolescenţă a ştiut că va face ceva legat de dans, iar la 26 de ani visul său a devenit realitate. „În primul an am fost copleşită de tot ce mi se întâmpla. Am fost fericită că am luat această decizie şi nu am regretat nicio secundă cu toate că mă împărţeam între serviciul pe care îl aveam atunci şi cursurile pe care le desfăşuram de trei ori pe săptămână după-masa”, a explicat Bianca.

Prietena copiilor


Iubită de copii şi trăind în mijlocul lor zi de zi, Bianca a decis în urmă cu doi ani să facă pasul spre maternitate. De un an şi jumătate este mămica unei fetiţe alături de care speră să păşească pe ringul de dans într-o zi. „Dacă până acum am avut un vis pe care l-am şi realizat, să dansez alături de copii - discipol şi învăţăcel, acum îmi doresc să dansez alături de fetiţa mea”, a mai spus tânăra instructoare.  

„Spirit Liber”


Prin activitatea pe care o desfăşoară, Bianca a pus bazele formaţiei de dans „Spirit Liber”. „Sunt 20 de fetiţe, 10 care activează în Spirit Liber şi 10 în Spirit Liber Junior. Le-am ales dintre elevii mei şi am făcut-o ţinând cont de talent, vârstă şi înălţime”, a mai spus Bianca. Cu această formaţie, tânăra instructoare a participat la mai multe concursuri interjudeţene şi naţionale, unde talentul le-a fost recompensat cu premii şi menţiuni. 

Dansul va continua

De la început până în prezent în fiecare an în aprilie Bianca Chirilă, organizeză câte un spectacol unde copiii dau tot ce au mai bun. „Astfel părinţii pot vedea rezultatele unor luni de muncă. De fiecare dată sala de la Cercul militar se umple. Avem sponsori care ne sprijină de fiecare dată, iar copiii sunt răsplătiţi cu dulciuri şi jucării”, a povestit instructoarea. Bianca speră să poată continua aceste activităţi şi chiar mai mult să le extindă. „Este o pasine în care şi eu şi soţul meu punem mult suflet. Am dori să facem asta la un nivel chiar mai ridicat. Şi soţul meu intenţionează să intre în „horă”, în contextul în care şi el este un cursant şi absolvent al Şcolii Populare din Alba Iulia şi Liceului Sportiv din Sebeş”, a mai completat Bianca.

Întrebări şi răspunsuri:

Ce amintiri plăcute ai de când desfăşori aceste cursuri?
B.C.:
„Multe. Unul aparte ar fi dansul executat cu una dintre cursante la un spectacol şi am realizat un moment inedit. Este de neuitat pentru că în aceeaşi zi când am ajuns acasă am aflat că sunt însărcinată”.

Ce trebuie să ştie cei care optează pentru astfel de cursuri?
B.C.:
„Pe timpul verii nu desfăşurăm niciun fel de cursuri deoarece copii sunt cei mai mulţi plecaţi, iar refacerea grupelor ar da peste cap toată activitatea. Cursurile de dans modern încep la 1 octombrie, astfel le dau copiilor timp să se acomodeze cu şcoala. Cei care vor să se încsrie o pot face orcând numai că este indicat să se încadreze în timp. Cei care ajung mai târziu pierd elemente, iar eu nu pot să le acord o atenţie deosebită celor venţi după octombrie. Cu toţi lucrez la fel”.
 

Ce-i place: „Cel mai mult îmi place să dansez, să ascult muzică, să călătoresc. Dacă aş avea posibilităţi materiale aş vizita mai mult decât am făcut-o până acum. Îmi place mult să citesc romane de dragoste. Îmi place să mă relaxez petrecându-mi timpul cu fetiţa mea şi, de ce nu, câteodată în faţa televizorului. Îmi place foarte mult să socializez cu oameni de calitate, care au făcut ceva şi care au un scop în viaţă”.

Ce nu-i place: „Nu îmi plac oamenii falşi, detest minciuna şi ipocrizia. Nu îmi place să conversez cu oamenii inculţi. Îmi plac oamenii care au şcoala vieţii şi care se folosesc în viaţă de experienţele pe care le-au trăit. Nu îmi plac subiectele uzuale, gen fotbal sau coafor, banalităţi”.


Profil:
Născută: 7 ianuarie 1977, Cugir
Studii: Facultatea de Sociologie la Universitatea Babeş-Boylai din Cluj-Napoca
Ocupaţie: instructor de dans
Familie: căsătorită şi are o fetiţă

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite