Traficanţi de ţigări şi alcool reţinuţi de poliţiştii din Alba în urma operaţiunii „Trabucul“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Una dintre persoanele aduse la IPJ Alba pentru audieri
Una dintre persoanele aduse la IPJ Alba pentru audieri

Poliţiştii din Alba au reţinut 6 dintre persoanele aduse la audieri, în urma operaţiunii„Trabucul“, prin care s-au făcut 20 de percheziţii în judeţele Alba şi Bihor. Au fost vizaţi traficanţii de ţigări şi alcool.

Operaţiunea „Trabucul“ a avut loc joi dimineaţa,  în judeţele Alba şi Bihor. În Alba, localităţile vizate au fost:  Albac, Arieşeni, Câmpeni, Sohodol,  Scărişoara şi Vadu Moţilor.

 În urma percheziţiilor,  a fost confiscată, în total, cantitatea de 150.294 ţigarete, 299 litri alcool şi suma de 14.000 lei şi 300 de euro. Dintre cei 14 învinuiţi, 13 au fost aduşi la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba pentru audieri. Unul dintre suspecţi nu a fost încă identificat.

„La data de 03.11.2011, în urma audierilor celor 13 persoane conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba pentru cercetări în dosarul penal privind contrabanda cu ţigări aflat în lucru la Serviciul de Investigare  Fraudelor şi în cadrul căruia în cursul zilei de ieri, au fost efectuate 20 de percheziţii domiciliare şi de sedii de societăţi comerciale pe raza judeţelor Bihor (15) şi Alba (5), a fost luată măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore, pe bază de ordonanţă, faţă de 6 dintre persoanele învinuite“, se arată în raportul IPJ Alba.

Persoanele reţinute vor fi prezentate în cursul zilei de vineri, Parchetului de pe lângă Judecătoria Cîmpeni, cu propunere de arestare preventivă.

Din cercetările efectuate în acest dosar, ofiţerii de poliţie au stabilit faptul că în perioada mai 2011 – octombrie 2011, un număr de 14 persoane, domiciliate în judeţele Bihor şi Alba, au săvârşit mai multe acte de comerţ cu ţigări fără a fi marcate sau marcate necorespunzãtor ori cu marcaje false, despre care aveau cunoştinţă că provin din contrabandă.


Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite