Toxiinfecţie alimentară la o pensiune din Apuseni. Şapte copii şi un adult internaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

10 persoane, dintre care nouă copii şi un adult, au suferit o toxiinfecţie alimentară după ce s-au cazat la o pensiune din Munţii Apuseni. Opt dintre aceştia au fost internaţi la spitalul orăşenesc Câmpeni.

În data de 27 iulie 2010, miercuri după amiaza, un grup de 38 copii şi 12 adulţi din Bucureşti au fost cazaţi la pensiunea Steaua Arieşului din localitatea Albac. Joi, în jurul orei 04,00 doi copii au acuzat stare de vomă şi diaree, simptomatologia ameliorându-se până a doua zi în jurul prânzului.

În după amiaza aceleiaşi zile, alţi cinci copii au prezentat aceleaşi semne boală (vomă, diaree, hipertermie), aceştia fiind internaţi în spitalul orăşenesc Câmpeni în jurul orei 18,00. Patru ore mai târziu doi copii şi un adult cu semne de îmbolnavire au fost internaţi cu aceleaşi semne de boală.

30.000 lei sancţiune pentru administrator

O echipă de medici veterinari din cadrul DSVSA Alba s-au deplasat în localitatea Albac pentru efectuarea anchetei epidemiologice şi recoltarea de probe pentru efectuarea examenelor de laborator. Starea pacienţilor la ora actuală este stabilă şi nu au mai apărut noi cazuri de îmbolnăvire.

Administratorul pensiunii a fost sacţionat cu o amendă contraventională în valoare de 30.000 lei pentru neasigurarea lanţului frigorific în cadrul produselor refigerate sau congelate. Activitatea pensiunii a fost suspendată temporar.


Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite