Topul miliardarilor Forbes din Alba. Nouă oameni au o avere de 320 milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Valoarea totală averilor celor mai bogaţi oameni din Alba este cuprinsă între 320 – 326 milioane de euro. Nouă oameni de afaceri deţin averi mai mari de 10 milioane de euro.

În afară de Ioan Popa, Claudiu Necşulescu şi Dorin Mateiu, cei mai bogaţi oameni din Alba prezentanţi în ediţia de luni a Adevărului de Seară, topul miliardarilor mai cuprinde încă şase persoane cu averi între 10 - 37 milioane de euro.

Milioane de euro din lapte şi îngheţată

Pe locul 148 în Topul Forbes 500 Miliardari se află Raul Ciurtin (38 de ani), patronul companiei Albalact şi al mărcilor Zuzu şi Fulga, cu o avere cuprinsă între 35-37 milioane de euro. Pentru Raul Ciurtin anul 2010 nu a fost foarte profitabil, în condiţiile în care a ratat vânzarea societăţii deşi se afla în discuţii avansate cu o companie multinaţională.

image

Raul Ciurtin a obţinut milioane de euro din mărcile Zuzu şi Fulga

De asemenea, profitul firmei a scăzut cu 12 la sută în 2010 faţă de perioada similară din 2009. Raul Ciurtin deţine şi un pachet de 40 la sută din acţiunile producătorului de pateuri şi conserve din carne Prefera Foods. Patronul Albalact este pasionat de pescuit, concursurile de Formula 1 şi schi.

Ioan Istrate (53 de ani), proprietarul companiei Alipin 57 Lux Sebeş se regăseşte în top pe locul 221 cu o avere de 23 – 24 milioane de euro. A început afacerea cu îngheţată în urmă cu 17 ani şi a ajuns acum în topul producătorilor de pe piaţa românească. În 2009 a avut o cifră de afaceri de 15 milioane de euro, dublă faţă de 2008.

image

Ioan Istrate a pariat pe îngheţată şi a câştigat

Omul de afcaeri Ioan Istrate mai înfiinţat la Sebeş o secţie de patiserie congelată pentru perioada de iarnă. Ioan Istrate a investit 5 milioane de euro într-o reţea de 12 depozite frigorifice la nivel naţional.

Concedii luxoase pentru miliardari

Fraţii David şi Marcel Florea, patronii Florea Grup, apar în Topul Forbes pe poziţia 276 cu o avere de 18 milioane de euro. Grupul de firme are afaceri în construcţii, taximetrie, imobiliare, hoteluri şi restaurante şi au aproximativ 300 de angajaţi.

Au invesit 3 milioane de euro în hotelul Astoria, situat la ieşire din Alba Iulia spre Cluj. Celor doi fraţi le place să joace tenis şi fotbal, să meargă la schi în Austria, iar vara la mare, în Dubai sau Republica Dominicană.

Hugo Levente Bara deţine la doar 34 de ani cel mai mare furnizor de condimente pe segmentul industrial din România. Afacerile firmei Supremia au crescut în 2009 cu 18 milioane de euro. Are o avere de 11 milioane de euro şi este plasat în Topul Forbes pe locul 407.

În această toamă va inaugura la Alba Iulia o investiţie de 8,5 milioane de euro, cea mai mare în domeniu din sud-estul Europei. Hugo Levente Bara re o colecţie de 1.000 de sticle de vin în crama restaurantului Preciosa din Alba Iulia.

Citiţi şi: FORBES 500 MILIARDARI. Cei mai bogaţi oameni din Alba

În Topul Forbes 500 miliardari mai apare pe locul 427 omul de afaceri Dorel Tamaş (44 ani) cu o avere de 10 milioane de euro. A rămas printre cei mai bogaţi oameni de Alba cu toate că şi-a lichidat aproape toate afacerile. Dorel Tamaş este proprietarul Hotelului Continental din Cluj-Napoca.

Topul Forbes 500 Miliardari poate fi cumpărat de la chioşcuri pentru 20 de lei.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite