Alba Iulia: Tomberoanele vor fi înlocuite cu filigorii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spaţiile de depozitarea a gunoiului urmează se vor transforma de anul viitor în locuri de verdeaţă.  Primăria Alba Iulia are în proiect crearea unor filigorii care să mascheze tomberoanele din oraş.

 „Noi vrem să le închidem cu nişte filigorii. Vor avea uşi masive, cu zală mare şi dacă sunt 120 de apartartamente arondate la acest loc de aruncare a gunoiului, se vor tot atâtea”, a precizat viceprimarul Paul Voicu. Viceprimarul a spus că filigoriile vor fi închise pentru a se stopa activitatea celor care scotocesc prin tomberoane.

La aceste spaţii estetizate de depozitare a gunoiului menajer accesul locatarilor arondaţi se va face doar la cheie.  De asemenea, societăţile comerciale care au contracte separate faţă de asociaţiile de proprietari îşi vor foloseasi tomberoanele lor, iar albaiulienii vor fi împiedicaţi să nu mai arunce tot felul de molozuri sau alte materiale de construcţii lângă pubele.

Costurile pentru crearea unui astfel de spaţiu de depozitare a gunoiului sunt estimate la aproximativ 4.000 lei. „Vrem să fie un impact puternic! Am făcut deja prototipul. Costurile vor fi prevăzute în bugetul de anul viitor. În primăvara anului 2010 începem să le executăm şi să le punem în oraş”, a mai spus Paul Voicu.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite