Titularizare 2011 în Alba. Candidaţii s-au reorientat spre specializările cu mai multe posturi scoase la concurs

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Majoritatea candidaţilor veniţi să susţină astăzi examenul de titularizare în Alba au bifat deja postul pe care doresc să-l ocupe. Ei se plâng de numărul mic de posturi titularizabile şi iau în calcul posibilitatea navetei spre alte localităţi. Pe cele 96 de posturi titularizabile s-au înscris 689 de candidaţi.

Cea mai mare concurenţă se înregistrează la Limba română, unde cele două catedre de titulari sunt râvnite de 78 de candidaţi.

Pentru disciplina Istorie  au optat 39 de candidaţi, însă nu există niciun post de profesor titular.  Din această cauză, unii candidaţi s-au reprofilat.

„Deşi am studiat istoria, m-am înscris la concurs pentru un post de profesor documentarist. Am renunţat la istorie deoarece nu sunt posturi. Cred că voi face naveta. Opţiunile pe care le iau în calcul pentru postul de profesor documentarist sunt la Zlatna sau Şugag. În ambele cazuri va trebui să fac naveta. Cred că fiecare are şanse, totul depinde de pregătire“, a spus Ioana Olălău, care susţine examenul de titularizare a şaptea dată.

Fiecare dintre candidaţii veniţi astăzi  să susţină examenul de titularizare speră să obţină un loc de muncă în învăţământ deoarece oferă siguranţă şi stabilitate. „Sunt mulţi cei care participă la acest examen pentru că efectiv au făcut studii în domeniu şi nu îşi găsesc un alt loc de muncă. Am studiat acelaşi domeniu şi în liceu şi în facultate. Chiar dacă salariile sunt foarte mici, e stabilitate, îţi ştii locul de muncă asigurat“, a spus  Cristina Baciu, 31 de ani, din Blaj. Aceasta optează pentru un post de educatoare. „Deşi am terminat română-franceză, din cauza numărului mic de opţiuni, am ales să susţin examenul pentru educatori. Sunt 12 posturi titularizabile şi 45 de suplinire, e mai bine totuşi faţă de alte specializări“, a mai spus Cristina Baciu.

Olga Grava a optat pentru geografie. „Stau în Şugag şi e singurul loc de muncă viabil. Restul înseamnă naveta şi e dificil deoarece am un copil de crescut. Sunt trei posturi şi 12 concurenţi“, a spus Olga Gavra, de 35 de ani, care susţine examenul a patra oară.

Rezultatele concursului se afişează pe data de 18 iulie.

Rămâi pe alba.adevarul.ro pentru a afla detalii despre examen şi rezultatele.



Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite