Titularizare 2011 în Alba. Viitorii profesori, supravegheaţi video

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Candidaţii din Alba care susţin astăzi examenul de titularizare sunt supravegheaţi cu ajutorul camerelor video. Examenul se desfăşoară la două centre, respectiv la Colegiul Naţional  „Horea, Cloşca şi Crişan“ şi  la Colegiului Tehnic „Apulum“. Au fost instalate 44 de camere video, în tot atâtea săli. Sistemul video este cel folosit la Bacalaureat.

Conducerea Inspectoratului Şcolar susţine că de bază este activitatea celor o sută de profesori supraveghetorii, dar imaginile surprinse de sistemul video vor elimina eventualele suspiciuni de fraudare a examenului.

„Considerăm că supravegherea video este un element suplimentar de control în fiecare sală de examen. Din punctul nostru de vedere ar fi chiar jenant ca cei care vor să ocupe un post de profesor să fie surprinşi că vor să fraudeze examenul“, a spus inspectorul şcolar Marcel Stan, preşedintele comisiei judeţene de titularizare.

„E o idee bună, nu cred că afectează pe nimeni. Am venit la examen să arătăm ceea ce ştim. Noi trebuie să fim model pentru elevi. Ar fi urât din partea vreunui candidat să încerce să copieze, nu cred că ar avea ce să caute în învăţământ“, a spus Cristina, una dintre candidate.

Tot ca măsură de siguranţă fiecare candidat a primit un cod de bare, cu ajutorul căruia se va face identificarea candidaţilor, după corectarea lucrărilor.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite