Titularizare Alba: 87 de candidaţi retraşi şi un eliminat pentru copiat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un număr de 965 de candidaţi din Alba au susţinut astăzi examenul de titularizare. Au absentat 131 de persoane, iar 87 de profesori au decis să se retragă din examen la vederea subiectelor.

Incidentele nu au lipsit de la concursul de titularizare din acest an. Un candidat a fost eliminat pentru copiat iar un altul nu şi-a sigilat lucrarea în mod corect.

„O doamnă a fost eliminată din examen pentru copiat. Aceasta susţinea concursul la geografie şi a fost surprinsă cu fiţuici“, a precizat Marcel Stan, inspector şcolar general adjunct.

Acesta a precizat că o lucrare nu a fost trimisă spre evaluare deoarece conţinea un semn distinctiv. „Am avut un caz în care candidatul şi-a securizat lucrarea în mod neconform cu procedura.a predat lucrarea în ultimul moment. Dacă rezolva subiectul mai repede, putea să-şi rescrie lucrarea“, a mai spus Marcel Stan. Candidatul a susţinut examenul de titularizare pentru ocuparea unui post de profesor documentarist. 

87 de candidaţi au ieşit din examen

Foarte mulţi candidaţi au preferat să predea lucrarea după o oră de examen. Cei mai mulţi au apelat la această procedură din cauza subiectelor. Lucrările lor nu vor fi luate în calcul, iar în şedinţa publică pentru repartizarea posturilor vor participa cu nota obţinută la concursul de anul trecut. Marcel Stan a precizat că cei mai mulţi retraşi au fost la limba şi literatura română, învăţători, religie ortodoxă şi chimie.

147 posturi titularizabile

Anul acesta, în judeţul Alba sunt disponibile 147 de posturi titularizabile şi 783 de posturi netitularizabile. Anul trecut au fost disponibile 271 posturi titularizabile. Cele mai multe posturi titularizabile, în număr de 30 sunt la matematică.

Rezultatele concursului vor fi afişate în data 16 iulie. În perioada 16-18 iulie, candidaţii nemulţumiţi de nota primită pot depune contestaţie. Rezultatele finale vor fi afişate în 20 iulie.



Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite