Tinerii albaiulieni amână să îşi pună pirostriile din cauza crizei economice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andrei şi Camelia Raţiu au spus un „da“ hotărât într-un cadru restrâns
Andrei şi Camelia Raţiu au spus un „da“ hotărât într-un cadru restrâns

Organizatorii de nunţi pun numărul tot mai mic de căsătorii pe seama crizei economice. Cu toate că foarte mulţi dintre aceştia sunt dispuşi să facă oferte greu de refuzat, nu mai prea au cui.

Astăzi la starea civilă din Alba Iulia era linişte cu toate că este sărbătoarea Sfântul Valentin, dar şi ultimul weekend în care se mai pot oficia căsătorii înaintea prinderii Postului Paştelui. „E o perioadă mai slabă din punct de vedere al numărului de căsătorii dacă ar fi să o comparăm cu anii trecuţi. Ieri am oficiat doar două căsătorii, iar astăzi alte două“, a afirmat Culceriu Floare, şefa Serviciului de Stare Civilă Alba Iulia. La starea civilă doasarele semnate de tinerii însurăţei sunt mai subţiri în 2010. În parte criza economică este de vină, în parte Postul Paştelui care se prinde mai repede anul acesta. „Anul trecut până pe 14 februarie aveam 39 de cununii înregistrate, anul acesta 29“, a mai spus Culceriu Floare.

Nunţi amânate

Tinerii albaiulieni nu se mai grăbesc să-şi oficializeze relaţiile în această perioadă din varii motive. „Criza economică este unul dintre motivele cele mai pregnante care îi fac pe tineri să amâne fericitul moment. Cunosc cupluri care au dat înapoi când şi-au dat seama ce presupune organizarea unei nunţi, iar alţii se gândesc că dacă fac nuntă invitaţii vor veni în număr restrâns, tocmai din cauza problemelor financiare“ a explicat Lavinia Popa, organizator de nunţi.

Nici ziua premergătoare sărbătorii iubirii nu a fost mai bogată din punct de vedere al cununiilor civile, iar cele două cupluri care au spus „da“, ieri, nu s-au decis pentru ziua de 13 februarie ca dată premergătoare Sfântului Valentin. „Nu are nicio legătură cu Ziua Îndrăgostiţilor. Am ales această dată pentru că dorim să ne construim o familie cât mai repede“, au explicat Andrei şi Camelia Raţiu, una dintre perechiile care şi-au unit destinele ieri.

Pierderi pentru organizatorii de nunţi şi restaurante

Faptul că îndrăgostiţii nu se mai înghesuie la Starea Civilă o resimt din plin şi restaurantele. „Simţim deja o scădere cu aproximativ 15 la sută a încasărilor faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut când am organizat mai multe petreceri de cununie sau botezuri“, a explicat Felicia Novac, managerul unui restaurant din centrul municipiului Alba Iulia. „E şi sezonul nefavorabil. Iarna se fac puţine nunţi, iar care se fac sunt mai mult din obligaţie, fie că e un copil la mijloc fie că mirii trebuie să plece“, a completat Monica Tanţiu, managerul Restaurantului Mercur din Alba Iulia.


Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite