Tinerii albaiulieni preferă tatuajele clasice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cosmin Roşca are sute de desene pe care le imprimă pe piele
Cosmin Roşca are sute de desene pe care le imprimă pe piele

“Virusul” tatuajului atinge tot mai mult tinerii. De la modă la fiţe sau la o simplă exprimare a talentului, tatuajul a devenit un moft. Dragonii, florile şi semnele de noroc continuă să se poarte în materie de tatuaje.

Cosmin Roşca este unul dintre artiştii tatuatori din Alba care se exprimă cel mai bine prin desen. A debutat ca artist tatuator în urmă cu 11 ani şi vorbeşte cu pasiune despre această artă. Cosmin vede în tatuaj modul cel mai frumos şi durabil de a se exprima. „Tatuajul este artă şi necesită multă pricepere şi multă concentrare. Nu te poţi juca cu pielea omului la fel cum faci cu o pânză sau o coală albă de hârite“, a explicat Cosmin.

Pentru tânărul acaparat de această artă, totul a început de la pasiunea sa din copilărie pentru desen. În 1998 Cosmin şi-a reîntâlnit un vechi prieten la Sibiu, care făcea tatuaje. „Eram fascinat de această artă şi l-am întrebat dacă vrea să mă înveţe să tatuez. În timp am investit în aparatura necesară pentru a putea tatua“, a povestit tânărul.

Personalitatea dictează

Din multitudinea de desene pe care le-a creat, sute de clienţi îşi aleg în fiecare an „tema“ care li se potriveşte. Toate desenele lui Cosmin sunt create de el. „Tatuajele sunt de multe feluri, dar omul trebuie să-şi aleagă unul ce îl reprezintă sau să facă în aşa fel să fie mândru de el şi peste ani. De curând am făcut cuiva un înger care semnifica o prietenă care s-a dus dintre noi. Dragonii au rămas oarecum la modă şi se cer, însă tatuajele tribale nu. Fetele cer tatuaje care să aibă legatură cu feminitatea lor: un semn de noroc, o floare, un fluture sau un trandafir“, a spus Cosmin.

„Mi-am făcut un tatuaj în urmă cu 2 ani, o floarea soarelui mică pe spate. Mi-a plăcut şi mă face să mă simt feminină şi delicată“, a spus Antonia Goia.
Clienţii cei mai fideli sunt bărbaţii, însă nu şi cei mai curajoşi.

„Din păcate, pentru bărbaţi tatuajul este de multe ori o „fiţă“, o expunere a bărbăţiei. Culmea ironiei este că la momentul în care se execută tatuajul fetele rabdă, iar bărbaţii se plâng de durere“, a explicat artistul. 

Cosmin Roşca a tatuat de-a lungul anilor oameni din întreaga ţară. Până acum am avut din 10 judeţe şi din străinătate din Spania, Austria şi chiar Germania“, a afirmat tânărul. Clientela şi-o construieşte „din vorbă-n vorbă“, după cum spune chiar el. „Tatuajul este cartea mea de vizită. Oamenii văd, le place şi mă caută“, a afirmat Cosmin.

La un atelier din Alba Iulia, lunar trec pragul circa 10 persoane. „Tatuajul are căutare mai ales în rândul tinerilor. Costurile unui tatuaj executat la salon diferă în funcţie de complexitate începând de la 70 lei poate ajunge şi la 150 lei centimetrul pătrat“, a explicat Florin Lazea, artist tatuator.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite