Alba Iulia: Colegiul Militar „Mihai Viteazul”, decorat de Statul Major al Forţelor Terestre

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Colegiul Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia împlineşte astăzi 90 de ani de la înfiinţare. Cu această ocazie a avut loc, ieri, o ceremonie oficială la care au participat elevi ai Colegiului, cadre didactice şi ale armatei, părinţi şi simplii trecători.

Au fost prezenţi şi absolvenţi ai primei generaţii din Alba Iulia a instituţiei de învăţământ. La eveniment a luat parte şi Iulian Bota, consilierul prezidenţial pentru Securitate Naţională, precum şi oficialităţi judeţene şi locale.

Standarde ridicate

Colegiul militar a fost înfiinţat în anul 1919, la Târgu-Mureş. Funcţionează la Alba Iulia din anul 1975. În perioada 1947 – 1975, unitatea de învăţământ a fost desfiinţată, la fel ca toate instituţiile de învăţământ militar din ţară.

„Cele 58 de promoţii ale colegiului au constituit şi constituie un nucleu valoros în cadrul armatei române. Colegiul oferă absolvenţilor săi o înaltă pregătire ştiinţifică, dublată de o intensă pregătire fizică, şi nu în ultimul rând, un spirit de învingător“, a declarat Valerică Diaconu, comandantul Colegiului Militar.

În semn de recunoaştere a rezultatelor deosebite, instituţiei de învăţământ i-a fost oferită emblema de onoare a Statului Major al Forţelor Terestre. Elevii Colegiului au defilat pe muzica fanfarei militare şi au prezentat exerciţii demonstrative.

Mândria unui elev


În cadrul evenimentului au fost premiate şi rezultatele excepţionale obţinute de elevi. Costinel Mareşi, în vârstă de 17 ani, a primit diploma pentru rezultatele cele mai bune la învăţătură în anul şcolar 2008-2009.

„Sunt foarte mândru de el. Consider că i-a plăcut, îi place şi îi va plăcea întotdeauna ceea ce face, şi îi doresc în continuare rezultate excepţionale“, a spus Constantin Mareşi, în vârstă de 48 de ani, venit din Tîrgu Jiu pentru a-şi susţine fiul.

Petruţa Ciobanu a optat şi ea pentru o carieră militară. „Am ales acest liceu deoarece îmi place disciplina. Avem condiţii excepţionale, iar profesorii sunt alături de noi. Îmi doresc ca pe viitor să studiez la academia militară“, a spus eleva în clasa a IX-a.

Elevul Andrei Mitrică este mulţumit de alegerea făcută. „Pentru mine a fi elev al acestei instituţii înseamnă o ocazie specială de a mă desăvârşi atât în viaţă, cât şi din punct de vedere al profesiei“, a spus elevul din clasa a XI-a. Colegiul Militar din Alba Iulia are în prezent 400 de elevi.

„Mi-am regăsit adolescenţa. Spiritul elevului militar este acelaşi şi astăzi, ca în vremea noastră“, a spus, la rândul său, Ioan Uţiu, absolvent al promoţiei din 1978.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite