Alba Iulia: Terenul de golf de la Pianu de Jos, omologat la standarde europene

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alba Iulia: Terenul de golf de la Pianu de Jos, omologat la standarde europene
Alba Iulia: Terenul de golf de la Pianu de Jos, omologat la standarde europene

Singurul teren cu 18 găuri din România este cel al Clubului de Golf „Paul Tomiţa“ de la Pianu de Jos, judeţul Alba. Este unicul teren din ţară omologat la standarde europene.

Situat în localitatea Pianu de Jos din judeţul Alba terenul de golf „Paul Tomiţa“ se întinde pe o suprafaţă de 70 ha şi poartă numele singurului jucător porofesionist din România. El a activat ca şi profesor de golf, în străinătate şi în România, până la vârsta de 90 de ani şi a fost antrenorul Regelui Mihai. Paul Tomiţă a jucat pe numeroase terenuri din Europa şi din Statele Unite, reprezentând România la şapte campionate mondiale de golf. Terenul de golf de la Pianu de Jos a fost înfiinţat 1995. Este singurul teren din România cu 18 găuri, lungimea traseelor fiind diferită, respectiv 5.847 metri lungime circuitul masculin şi  5.148 metri lungime cicuitul feminin.

În fiecare an aici au loc numeroase campionate. Sezonul este deschis din luna aprilie până în luna octombrie, perioadă în care se desfăşoară competiţii şi cursuri. „Anul acesta aici s-a ţinut integral pentru prima dată Campionatul Naţional de Golf. De asemenea am avut o serie de competiţii importante printre care doar în ultimele două luni Cupa Henkel, Cupa Banca Transilvania şi Cupa Chivas“, a precizat Nicolae Ursu. Sezonul competiţional se încheie în acest weekend. Astăzi la Pianu s-a desfăşurat Cupa Membrilor clubului, eveniment care încheie sezonul competiţional 2009.

Afaceri discutate pe teren


Printre participanţii fideli la competiţiile de golf din judeţul Alba se numără oameni de afaceri români şi străini, dar şi reprezentanţi ai domeniului artistic. „Jucătorul de tenis de câmp Florin Segărceanu, cântăreţul Lucian Viziru sau fostul campion la tenis, Dinu Pescariu“, a completat Nicolae Ursu. Acesta a mai spus că în prezent Clubul de golf „Paul Tomiţa“ numără 95 de membrii. „Întâlnirile de pe terenul de golf sunt propice mediului de afaceri şi implicit ţării. Foarte mulţi oameni de afaceri din România şi din străinătate vin aici şi dezbat inclusiv problemele profesionale“, a mai spus reprezentantul clubului. 

Tarife de închiriere şi organizare

Golful este un sport elegant şi relaxant, însă nu la îndemâna oricui. Echipamentul de golf este simplu la prima vedere, dar în realitate deosebit de complex prin marea sa diversitate. Costurile unui echipament de golf sunt ridicate şi variază în funcţie de marcă, după cum a afirmat Nicolae Ursu, ajungând să treacă chiar de 8.000 lei. Tarifele de închiriere sunt de  2.000 lei pe an pentru membrii activi şi 1.000 pentru mambrii nejucători. Taxa de organizare a unei competiţii este de 5.000 lei, iar tarifele pentru cursuri sunt de 100 lei /ora de curs (45 min) sau 180 lei / traseu pe teren 9 găuri.   

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite