„Ţeparul“ anului în Alba mai stă 30 de zile în arest. A vândut aur fals cu 290.000 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bărbatul  a ajuns în faţa  judecătorilor pentru înşelăciune
Bărbatul a ajuns în faţa judecătorilor pentru înşelăciune

Bărbatul din Zlatna care a înşelat un medic din Alba Iulia cu 290.000 de lei mai rămâne în arest 30 de zile. Dorel Vîrciu a vândut la sfârşitul lunii nopiembrie o piatră de 3,5 kilograme pretinzând că este aur.

Tribunalul Hunedoara a prelungit miercuri mandatul de arest preventiv cu încă 30 de zile. Decizia poate fi contestată la Curtea de Apel Alba Iulia. „Ţeapa“ anului în Alba a avut loc la sfârşitul lunii noiembrie. „Fraierul“ anului este Bara Nicolae, medic stomatolog în Roşia Montană şi Alba Iulia, singurul care a şi depus plângere la Poliţie. Potrivit unor surse apropiate anchetei, el este de fapt cel care a plătit suma de 290.000 de lei pentru o piatră de 3,5 kilograme de aur, care s-a dovedit a fi fals. 

Surse din Primăria Roşia Montană, au dezvăluit că tatăl medicului Nicolae Bara ar fi vândut luna trecută aproximativ 30 de parcele de pământ, în zona numită Valea Nanului, chiar pe locul unde este propusă construirea uzinei pentru viitoarea carieră. Un metru pătrat în acea zonă se vinde cu circa 15-20 euro. Cumpărătorii ar fi fost nişte speculanţi care vor  să obţină câştiguri de pe urma celebrului proiectul minier. Mai exact cumpără terenuri în zonele „cheie“ cu intenţia de a ridica pe ele contrucţii pe care apoi să le vândă investitorilor de la Roşia Montană Gold Corporation.

Păgubitul a dat de veste cunoscuţilor că ar vrea să investească în ceva care să nu îşi piardă valoarea în timp. A fost sunat de un bărbat, care i-a făcut o propunere. Cei doi s-au întâlnit apoi în Abrud, judeţul Alba, pentru a face un test de calitate a mărfii. I-a arătat aur, dar i-a vândut trei kilograme de pietre, contra sumei de aproape 300.000 de lei.
„În urma discuţiei purtată de cele două persoane, vânzătorul, care s-a prezentat cu numele „Marius”, i-a dat întâlnire pentru efectuarea tranzacţiei pe raza comunei Buceş, judeţul Hunedoara. Cumpărătorul s-a deplasat la locul indicat, unde a primit două recipiente din plastic (ambele sigilate cu bandă adezivă), dându-i în schimb 290.000 de lei, în lei şi valută. După despărţire, partea vătămată a desfăcut banda adezivă şi a constatat că în interiorul pachetului se afla rocă obişnuită şi nu aur, dându-şi seama ca a fost înşelat“, se spune în raportul poliţiştilor din Hunedoara, care anchetează cazul.

Dorel Vîrciu a fost arestat preventiv de Tribunalul Hunedoara, iar Curtea de Apel a confirmat mandatul la începutul lunii decembrie.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite