„Ţeparul anului“ care vândut 3,5 kg de bolovani drept aur cu 290.000 lei vrea în libertate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bărbatul  a ajuns în faţa  judecătorilor pentru înşelăciune
Bărbatul a ajuns în faţa judecătorilor pentru înşelăciune

Autorul „înşelăciunii anului“, Dorel Vîrciu, din Zlatna,  a ajuns în faţa judecătorilor de la Curtea de Apel Alba Iulia, în încercarea de a scăpa de arestul preventiv. Anchetatorii susţin că a vândut 3,5 kilograme de bolovani, după ce l-a „momit“ pe un medic că piatra este din aur.

UPDATE Comunicatul Curţii de Apel Alba Iulia: „Curtea de Apel Alba Iulia a respins recursul formulat de inculpatul V.D. împotriva hotărâri Tribunalului Hunedoara din 28.11.2011 prin care a fost admisă propunerea de arestare preventivă a inculpatului pentru 29 de zile, formulată de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara. Inculpatul V.D., de 47 de ani, din judeţul Alba este acuzat de săvârşirea infracţiunii de înşelăciune asupra unei persoane din Roşia Montană căreia i-ar fi vândut în data de 25.11.2011 pentru suma de 290.000 lei 3,5 kg de aur, după tranzacţie cumpărătorul constatând că produsul cumpărat era o rocă obişnuită“

Hotărârea Curţii de Apel Alba Iulia este definitivă, aşa că bărbatul iva fi  cercetat în continuare în stare de arest preventiv.

Bărbatul, Vîrciu Dorel, din oraşul Zlatna, care are un palmares infracţional deloc de neglijat, a fost arestat preventiv de Tribunalul Hunedoara pentru înşelăciune.  Şi-a fructificat dreptul de a cere să fie cercetat penal în libertate, aşa că a făcut recurs la Curtea de Apel Alba Iulia, care s-a judecat vineri. În faţa judecătorului Dorel Vîrciu a declarat că nu el este autorul faptelor.

În sala de judecată s-a vorbit de martorul cheie în acest dosar, medicul Bara Nicolae, singurul care a şi depus plângere la Poliţie. Potrivit unor surse apropiate anchetei, el este cel care a plătit suma de 290.000 de lei pentru o piatră de 3,5 kilograme de aur, care s-a dovedit a fi fals. Medicul nu a fost de găsit la telefon, pentru a-şi spune punctual de vedere.

„În urma discuţiei purtată de cele două persoane, vânzătorul, care s-a prezentat cu numele „Marius”, i-a dat întâlnire pentru efectuarea tranzacţiei pe raza comunei Buceş, judeţul Hunedoara. Cumpărătorul s-a deplasat la locul indicat, unde a primit două recipiente din plastic (ambele sigilate cu bandă adezivă), dându-i în schimb 290.000 de lei, în lei şi valută. După despărţire, partea vătămată a desfăcut banda adezivă şi a constatat că în interiorul pachetului se afla rocă obişnuită şi nu aur, dându-şi seama ca a fost înşelat“, se  spune în raportul poliţiştilor din Hunedoara, care anchetează cazul pentră că  tranzacţia a avut loc în zona comunei Buceş, la interferenţa Alba Hunedoara, pe 25 noiembrie. Înţelegerea prealabilă dintre cei doi s-a realizat la Abrud, unde victima a fost convinsă să cumpere aşa zisa comoară de aur.

În urma percheziţiei de la domiciliul lui Dorel Vîrciu din  Zlatna, poliţiştii au găsit 20.000 lei (în valută şi lei), din totalul de 290.000 lei

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite