Teodora şi Teodor Radu, doi fraţi talentaţi la muzică şi ceramică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Teodora şi Teodor Radu
Teodora şi Teodor Radu

Teodora şi Teodor sunt doi copii ageri, vioi, preocupaţi în permanenţă să-şi dezvolte aptitudinile, înclinaţia spre muzică şi ceramică. Sunt elevi la Şcoala româno-germană „Sfântul Iosif“ din Alba Iulia, Teodora în clasa a VI-a, Teodor cu un an mai mic.

Ambii vorbesc germana cursiv şi cântă în corul Arhiepiscopiei Ortodoxe din Alba Iulia, Teodora soprană, Teodor vocea a doua.

Teodora e prietenă cu muzica, design-ul vestimentar şi ceramica

Teodora are 13 ani şi dovedeşte reale aptitudini în diverse domenii artistice. Înscrisă la cercul de ceramică din cadrul Palatului Copiilor din Alba Iulia, a obţinut premiul I la concursul naţional ce a reunit micii ceramişti de la toate palatelele copiilor din ţară. Îi place să modeleze din ceramică în special icoane şi bibelouri, dar şi alte obiecte de ornament. În paralel cu ceramica, pictează şi icoane pe sticlă, dar nu e mulţumită de culori.

Este talentată şi în domeniul muzicii. Cântă la fluier şi o face foarte bine. „Luna trecută am câştigat locul I la Festivalul Clătitelor de la Prejmer, unde au participat elevi din ţara noastră şi din Germania“, povesteşte Teodora. 

Se simte atrasă şi de design vestimentar. A creionat zeci de schiţe cu idei inovatoare în vestimentaţia feminină  şi ar vrea foarte mult să se realizeze când va fi mare în această ramură a frumosului. Ne destăinuie că nu ar pleca de la şcoala unde învaţă pentru nimic în lume. „Directorul de la Liceul de Muzică şi Arte Plastice mi-a văzut desenele şi m-a întrebat dacă nu vreau să mă mut acolo, dar eu vreau să rămân la şcoala mea, pentru că ne oferă de toate. Îmi place foarte mult. Anual mergem într-un fel de tabere în Germania, la o mănăstire, şi după ce vom termina liceul, dacă învăţăm foarte bine, ni se asigură burse de studiu în Germania“, spune Teodora.

Teodor cântă la xilofon, dar vrea să se facă pilot de Formula I

„Teodor este legat ombilical de Teodora“, afirmă zâmbind Alina Radu, mama celor doi copii. Băiatul şi-a urmat sora atât la corul arhiepiscopiei cât şi la cercul de ceramică. A obţinut locul II pe judeţ, la ceramică, în cadrul Festivalului Naţional „Zilele Sărbătorilor pentru Copii“, ediţia a XV-a. Sora sa cântă la fluier, el s-a axat pe xilofon şi vrea să treacă la chitară, pentru că şi sora lui va lăsa fluierul pentru orgă. Părinţii le-au cumpărat la amândoi şi orgă, şi chitară.

Dar cel mai mult îi place lui Teodor cartingul. „Sunt înscris la carting, la Palatul Copiilor, şi vreau să ajung pilot de formula I, ca Michael Schumacher“, afirmă zâmbind. Are o colecţie impresionantă de maşinuţe şi motociclete cu care tare se mândreşte, dar colecţionează împreună cu sora sa şi şerveţele, pietre şi radiere de toate felurile şi dimensiunile.

A fost la Viena, unde a interpretat, împreună cu sora sa şi ceilalţi membrii ai corului arhiepiscopiei, colinzi şi cântece tradiţionale româneşti, iar anul acesta va merge în tabără în Germania, trimis de şcoala unde învaţă. „Copiii sunt selectaţi în funcţie de note şi comportament. În tabără sunt supravegheaţi tot timpul, dar lăsaţi să se descurce şi singuri, învaţă să spele, să îşi facă un sandwich“, ne spune mama celor doi.

Teodora:

Data naşterii: 8 aprilie 1997, Alba Iulia, elevă în clasa a VI-a Şcoala româno-germană "Sfântul Iosif"

Ce-i place: „Îmi plac foarte mult muzica, design-ul vestimentar, ceramica şi desenul. Îmi place să merg cu fratele meu la ţară, la Oarda de Jos, să tragem clopotele la biserică. Pentru asta primim bani de îngheţată. La colegi apreciez sinceritatea.“

Ce nu-i place: „Mă supără minciuna. Nu-mi plac fetele care bârfesc, care îţi zâmbesc în faţă şi se râd de tine pe la spate. Nu-mi plac băieţii care sunt măgari, care nu ştiu să respecte şi fac prostii la ore.“

Teodor:

Data naşterii: 2 octombrie 1998, Alba Iulia, elev în clasa a V-a la Şcoala germano-română "Sfântul Iosif"

Ce-i place: „Îmi place automobilismul şi să colecţionez maşinuţe. Îmi place ceramica şi să cânt la xilofon. Mai şi pescuiesc, am prins un crap mare, cred că avea peste 1 kilogram. La copii apreciez sinceritatea, să fie vorbăreţi şi să le placă jocurile pe calculator.“

Ce nu-i place: „Nu-mi plac băieţii mai mari care ne jignesc pe noi cei mai mici, nu ne lasă în pace, ne strică jocurile şi ne năcăjesc. Nu-mi plac copii care vorbesc urât, mincinoşi şi obraznici.“

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite