Tensiuni în alianţa PDL – PNL: liberalii susţin revocarea viceprimarului PDL din Alba Iulia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La şedinţa Consiliului local au fost prezenţi doar cei 10 consilieri PDL
La şedinţa Consiliului local au fost prezenţi doar cei 10 consilieri PDL

Decizia PNL Alba de a susţine revocarea viceprimarului PDL din Alba Iulia ar putea determina încetarea colaborării dintre cele două formaţiuni politice. Preşedintele PDL Mircea Hava a făcut declaraţii în acest sens după şedinţa Consiliului local, de marţi, care nu a mai avut loc din lipsă de cvorum.

Şedinţa a fost convocată de 4 consilieri PSD şi 3 aleşi de la PNL. În ultimul moment, reprezentanţii PSD au anunţat retragerea proiectului privind revocarea viceprimarului Paul Voicu şi nu s-au mai prezentat. Cu doar 10 aleşi prezenţi, de la PDL, şedinţa nu a putut fi legal constituită. Liderii PSD au motivat retragerea proiectului prin faptul că le-a lipsit un vot din majoritatea pe care se bazează, cu PNL şi PPDD. Este vorba despre consilierul local Dorin Pocol, de la PPDD, care este în concediu.

„Dacă lucrurile se mai întâmplă mă simt descărcat de orice responsabilitate morală legată de înţelegeri făcute înainte. Aş fi vrut să meargă pentru că fiind un om de dreapta ar fi fost un început pentru ceea ce trebuie să construiască dreapta în România“, a spus primarul Mircea Hava. Primarul a spus că rămâne, deocamdată, fidel parteneriatului pe care l-a semnat cu PNL.

„Cineva a încercat ceva. Dintr-un punct de vedere este normal pentru cei de la PSD care nu sunt nicăieri. S-au făcut diferite manevre, la Bucureşti şi aici. E greu când în politică nu eşti pe picoarele tale. În mod normal trebuiau să vină la şedinţă şi să îşi retragă proiectul de hotărâre. Aşteptăm seria viitoare pentru că nu se va renunţa şi vor continua“, a afirmat Mircea Hava.

Reacţia PSD

„Având în vedere că unul dintre colegii noştri nu a putut fi prezent, am depus o cerere la primărie prin care am renunţat la proiectul d epe ordinea de zi şi am cerut anularea şedinţei pentru că a rămas fără obiect. Nu ştiu de ce domnul primar a mers la şedinţă pentru că a fost anunţat din timp util. Trebuia să ia act de renunţare şi să nu meargă la şedinţă. Am stabilit ca aleşii Usl şi ai Partidului Poporului să nu se prezinte. Probabil că la sfârşitul lunii, în funcţie de programul consilierilor, vom solicita convocarea unei noi şedinţe“, a declarat consilierul local Ovidiu Jidveian, preşedintele PSD Alba Iulia.

Ce zic liberalii

Din partea PNL singurul care a ieşit cu declaraţii pe această temă a fost Florin Roman, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean. Acesta a spus că PNL susţine revocarea viceprimarului Paul Voicu. „Este o decizie politică luată de USL să susţinem revocarea viceprimarului PDL şi numirea unui viceprimar PSD“, a spus Florin Roman.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite