„Telefonul chinezesc“: Persoanele reţinute de poliţişti, eliberate de procurori. Au interdicţia de a părăsi ţara FOTO VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Persoanele reţinute joi de poliţiştii din IPJ Alba în cadrul operaţiunii telefonul chinezesc sunt prezentate vineri procurorilor Perchetului de pe lângă Tribunalul Alba cu propunere de arestare preventivă pe 29 de zile.

UPDATE: Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba nu şi-a însuşit propunerea poliţiştilor privind solicitarea de arestare preventivă pe 29 de zile, dispunând cercetarea în stare de libertate a celor 12 învinuiţi şi luând faţă de aceştia măsura  preventivă a obligării de a nu părăsi ţara.  Cercetările sunt continuate de către poliţişti în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a persoanelor cercetate în acest caz precum şi pentru identificarea altor persoane implicate în activităţile de contrabandă cu produse contrafăcute

Patru dintre persoanele reţinute au fost duse la procuror de dimineaţă, în jurul orei 10.00. Pe parcursul zilei îi vor urma şi ceilalţi opt învinuiţi reţinuţi pentru 24 de ore. Tot astăzi, dacă procorii îşi vor însuşi propunerile poliţiştilor, vor fi prezentaţi Judecătoriei Alba Iulia pentru emiterea mandatelor de arest preventiv.

Gruparea anihilată joi are 20 de membri, dar opt nu au fost găsiţi acasă, în timpul percheziţiilor. Sunt acuzaţi de săvârşirea infracţiunilor de contrafacere, punere în circulaţie de produse purtând o marcã identicã sau similarã cu o marcã înregistratã şi înşelăciune cu privire la calitatea mărfurilor, pentru care riscă până la 7 ani de închisoare.

Bunurile confiscate la percheziţii au fost aduse la Alba Iulia, în cursul nopţii, cu două camioane. Este vorba despre 14.581 de telefoane mobile contrafăcute de diferite mărci, 18.979 acumulatori pentru telefoane mobile, 19.528 de componente pentru telefoane mobile (capace, ecrane, plăci electronice, rame, carcase, carduri de memorie, adaptoare şi încărcătoare), 3.072 autocolante contrafăcute cu însemnele unor producători de telefoane mobile de renume.

image

Click pe poze pentru galerie foto

Poliţiştii au mai confiscat 182 generatoare electrice, 180 motopompe, 26 motoferăstraie, 16 bax-uri cu ceasuri şi îmbrăcăminte contrafăcută, un pistol cu gaz calibrul 9 mm, deţinut ilegal, suma de 18.700 lei,  1.700 euro şi 500.000 forinţi.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite