Alba Iulia: Trei zile de sărbătoare la Teiuş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La sfârşitul acestei săptămâni, la Teiuş sunt programate mai multe evenimente cultural-artistice în cadrul sărbătoarii „Zilele oraşului Teiuş”.

Astăzi, de la ora 13.00 va acea loc deschiderea oficială a celei de-a III-a ediţii a sărbătorii. Tot astăzi sunt programate mai multe competiţii sportive, un concurs de tenis de masă „Memorialul Marin Scarlat” şi un concurs de şah. De asemenea se vor disputa mai multe meciuri de fotbal pe stadionul Rapid CFR Teiuş. După amiaza de vineri se va încheia cu un spectacol cultural susţinut de elevii Liceului Toretic Teiuş şi un concert al trupei Propaganda.

Lansare de carte şi concerte

Un eveniment inedit este programat la Teiuş sâmbătă la ora 15.00, când la Casa de Cultură va fi lansată cartea „Teiuşul de odinioară”, un album cu imagini din oraş, realizat de  Cristian Florin Bota.

”Albumul doreşte să păstreze vie în amintirea noastră atât imagini ale unui trecut îndepărtat, cât şi imagini dintr-o perioadă mai apropiată. De aceea, am inclus imagini începând din  1860 până în prezent. Există  imagini care s-au perindat privirii bunicilor şi părinţilor noştri, dar şi imagini care se regăsesc în preajma noastră, întrucât în Teiuş se împleteşte la tot pasul trecutul cu prezentul”, a spus Cristian Bota.

După acest eveniment cultural locuitorii din Teiuş vor putea lua parte la un concert la care vor participa Anda Adam, Desperado, Royal, Autentic dar şi Mircea Vintilă. Ziua de duminică este rezervată spectacolelor de muzică popular. Va fi organizată la Casa de Cultură din Teiuş o expoziţie de haine şi covoare ţărăneşti, iar în program este inclusă şi o paradă a portului popular.

De la ora 18.00 va avea loc un spectacol folcloric la care vor cânta şi interpreţii Aurel Tămaş şi Mariana Anghel, alătiri de mai multe ansambluri de muzică popular.



Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite