Alba Iulia: Lucrările de reabilitare a drumului Blaj - Târnăveni au fost finalizate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alba Iulia: Lucrările de reabilitare a drumului Blaj - Târnăveni au fost finalizate
Alba Iulia: Lucrările de reabilitare a drumului Blaj - Târnăveni au fost finalizate

Lucrările la drmul de acces care face legătura între judeţele Alba (Blaj) şi Mureş (Târnăveni) au fost finalizate.

Cu un buget total de peste 9,60 milioane euro, din care 7,94 milioane euro fonduri nerambursabile alocate de către Uniunea Europeană şi Guvernul României, Consiliul Judeţean Alba în parteneriat cu Consiliul Judeţean Mureş, au stabilit refacerea acestui drum ca prioritate pentru dezvoltarea potenţialului economic şi social al zonei aferente drumului.

Bugetul prevăzut al proiectului „Reabilitarea şi modernizarea sistemului rutier a DJ 107 şi DJ 107D Alba – Mureş”a fost alocat pentru lucrări de asfaltare, construcţii rigole de pământ, fundaţii din balast, terasamente, precum şi lucrări la frezări, şanţuri de beton, activităţi necesare pentru reabilitarea celor peste 39 kilometri de şosea, prevăzuţi în proiect, dar şi a 11 poduri şi 60 de podeţe, precum şi a  296 de accese  la proprietăţi.

Un an garanţie

Reabilitarea acestui drum a făcut parte din Planul Regional de Dezvoltare al Regiunii Centru şi este importantă pentru reducerea timpului efectuat pentru parcurgerea rapidă a distanţelor şi pentru creşterea siguranţei traficului. "În acest proiect au fost făcute două prelungiri ale termenului de executare şi finalizare a lucrărilor.

Aceste prelungiri au fost datorate dificultaţilor de realizare a proiectului, dar trebuie menţionat faptul că, în aceşti trei ani de implementare, ADR Centru, alături de beneficiarii din proiect şi Ministerul Dezvoltării Regionale şi Locuinţei, au monitorizat construcţiile pentru finalizarea în bune condiţii a lucrărilor” a declarat Simion Creţu, director general  ADR CENTRU. 

 
După recepţia lucrărilor, de astăzi, este prevazută o perioadă de 365 zile de notificare a defectelor, respectiv dacă vor apărea defecte pe acest drum dat în folosinţă şi circulat, acestea vor fi notificate şi reparate de către constructor. După această perioadă de un an de zile va urma recepţia finală a lucrărilor.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite