Alba Iulia: Puţini angajatori la Târgul de locuri de muncă pentru persoanele cu handicap

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai mult de 30 de persoane cu dizabilităţi au fost prezente astăzi la „Târgul de locuri de muncă pentru persone cu handicap“, organizat de Centrul pilot pentru persoane cu dizabilităţi, Primăria Alba Iulia şi Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia.

Cu toate că la această acţiune au fost invitaţi 55 de angajotori în sală nu au fost prezenţi mai mult de zece dintre aceştia.

Cursuri şi consiliere

Cu ocazia acestui târg de slujbe, o parte dintre persoanele care frecventează cursurile realizate de Centrul pilot pentru persoane cu dizabilităţi din Alba Iulia au primit şi diplomele care atestă absolvirea unui curs de operator calculator.

„Centrul oferă mai multe servicii pentru cele 80 de persoane cu dizabilităţi, consiliere juritică şi psihologică. Am organizat şi două cursuri, unul pentru maseuri şi celălalt pentru operatori calculator. Noi încercăm să integrăm în muncă minim 10 la sută dintre cele 80 de persoane care frecventează Centrul, iar una dintre acţiunile propuse în acest scop este Târgul de locuri de muncă“, a spus reprezentantul Centrului, Crina Iacob.

La nivelul judeţului Alba doar 7-10 la sută dintre păersoanele cu handicap sunt angajate. „Procentul celor care muncesc este foarte mic. Sunt mai multe categori de handicap dar de obicei cei care au handicap grav sunt asistaţi“, a mai spus Crina Iacob.

Oferte diverse


La acţiunea de astăzi au participat atât persoane cu handicap grav, cât şi persoane cu handicap mai uşor, locomotor, vizual sau auditiv. „Am obţinut astăzi diploma de absolvire a cursului de operator calculatoare şi sper să am mai multe şanse să găsesc un loc de muncă. Poate chiar astăzi la acest tîrg de locuri de muncă“, a spus Traian Dobra, de 41 de ani, nevăzător, cu grad de handicap grav, din Alba Iulia.

Persoanele cu dizabilităţi au avut de ales din mai multe oferte de muncă, mai multe firme au avut oferte pentru masori, tehnician service, agenţi de pază, lucrător social, referent resurse umane, agent de curăţenie.„Noi avem un post pentru un agent de curăţenie şi un post pentru un agent de pază. O persoană cu dizabilităţi paote face faţă la aceste cerinţe“, a spus Viorel Chengher, reprezentantul unei firme din Alba Iulia.

Angajatorii prezenţi la Târgul de locuri de muncă au spus că au luat parte la acţiune şi pentru că în condiţii de criză beneficiile pe care le primesc la angajarea unei persoane cu handicap sunt binevenite.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite