Târgul „Gustos de Alba“ promovează producătorii din industria alimentară locală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Judeţean Alba organizează în perioada 12 – 13 mai 2012 mai a treia ediţie a Târgului „Gustos de Alba“. Evenimentul este dedicat promovării producătorilor din industria alimentară locală precum și valorificării tradițiilor culinare din zonă.

Târgul va avea loc între orele 10.00-18.00 în spațiul expozițional al Pieței Pascu din cartierul Cetate al municipiului Alba Iulia și are ca principal partener compania Albalact. Evenimentul este destinat susţinerii micilor producători şi pentru dinamizarea mediului de afaceri din judeţul Alba. În avampremiera târgului, miercuri, reprezentanţii CJ Alba au organizat evenimentul “Slow Food la Bibliotecă”. Expoziţia culinară cu degustare organizată în curtea Bibliotecii Judeţene “Lucian Blaga”, urmată de o dezbatere pe aceeaşi temă, şi-a propus să facă mai bine cunoscut conceptul Slow Food în rândul locuitorilor judeţului.

„Capitala gustului autentic“

Pe parcursul celor două zile de târg vor fi prezentate produse alimentare de carmangerie, panificație, patiserie, cofetărie, apicultura, viticultura, legumicultura și produse lactate fabricate în județul Alba. O secțiune aparte va fi dedicată mâncărurilor tradiționale. La ediţia din acest an participă asociația ce promovează conceptul Slow Food, care, în județul Alba, a luat naștere la inițiativa și cu sprijinul Consiliului Județean. Conceptul Slow Food, dezvoltat la nivel mondial, protejează cultura culinară locală promovând hrana sănătoasă și gustoasă. Acest concept se va afla și în centrul activităților de educație a gustului dedicate copiilor.

„Prin organizarea acestui târg susținem produsele alimentare realizate în județul Alba, dar și tradiția culinară deosebit de valoroasă a acestor locuri. Programul târgului este foarte variat și Alba va redeveni, pentru două zile, capitala gustului românesc autentic”, a declarat Ion Dumitrel, președintele Consiliului Județean. Produsele culinare vor fi completate de vinuri produse in județul Alba, vizitatorii putând găsi la târg rosul podgoriilor de pe valea Târnavelor, din zona Aiudului, a podișului Secașelor si din împrejurimile Alba Iuliei.

Opera din piaţă

„Și anul acesta pentru vizitatori au fost pregătite o serie de surprize sub formă de concursuri, degustări şi demonstraţii culinare. Vedeta, de această dată, va fi Bucătăria Hoinară, un loc al întâlnirilor între oameni, locuri, ingrediente, arome şi poveşti unde şi cei mici vor putea participa la ateliere de gătit în cadrul cărora vor prepara Brioșele vesele din Cetate. Nu vor lipsi nici momentele culturale, atmosfera de sărbătoare fiind completată de Opera în piaţă - un recital de arii din opere celebre susţinut de artişti ai operei din Cluj”, se afirmă într-un comunicat al CJ Alba.

Alături de Consiliul Judeţean Alba parteneri în organizarea acestui eveniment sunt: Primăria Alba Iulia, Asociaţia Ţara Vinului Alba, Asociaţia Producătorilor de Produse Tradiţionale şi Ecologice Alba Transilvania, Asociaţia crescătorilor de ovine din judeţul Alba, Asociaţia Judeţeană a crescătorilor de bovine Alba, Fuchs Condimente Ro şi Slow Food Alba Transilvania.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite