„Tantana“ din clanul Lenis Sibiu scapă de 1 an de puşcărie. Va sta după gratii 7 ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marin Nicolae Cosmin este singurul membru al grupării în arest preventiv. Foto Facebook
Marin Nicolae Cosmin este singurul membru al grupării în arest preventiv. Foto Facebook

Colaboratorul anchetatorilor din dosarul clanului „Lenis“ din Sibiu a obţinut o pedeapsă mai mică cu 1 an la Curtea de Apel Alba Iulia în dosarul în care este judecat pentru infracţiuni de criminalitate organizată. Marin Nicolae Cosmin, zis „Tantana”, va executa 7 ani de închisoare.

În faza de fond a dosarului, la tribunalul Alba, Tanatana a primit 57 de ani de închisoare, din care urma să execute pedeapsa cea mai grea de 8 ani de închisoare. Magistraţii Curţii de Apel i-au admis apelul şi au înlăturat 1 an din sporul de pedeapsă astfel încât bărbatul ar urma să stea după gratii 7 ani. Decizia finală va aparţine Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, competentă să judece un posibil recurs al părţilor implicate.

Bărbatul a fost trimis în judecată alături de alţi 29 de inculpaţi în 2010, dar dosarul său a fost disjuns după ce a recunoscut săvârşirea faptelor. Tantana este judecat pentru aderare şi constituire a unui grup infracţional organizat, şantaj, lovire şi alte violenţe, violare de domiciliu, distrugere. Tantana este judecat pentru un număr de 30 de infracţiuni.
Inculpatul a revenit în arest preventiv în 7 martie 2012, fiind prins în Spania după ce a plecat ilegal din ţară. A mai stat după gratii în perioada iunie 2009 – octombrie 2010, când a fost eliberat alături de ceilalţi membri ai grupării.

Gruparea a acţionat în perioada 2007 – 2009 şi era formată din mai mulţi tineri provenind din cartierele Ştrand şi Turnişor, din municipiul Sibiu, folosiţi în calitate de bodyguard în zona barului „Lenis”, societate administrată de liderii grupării, Opriş Liviu şi Urdea Cosmin. „Această grupare s-a impus conform scopului stabilit, foarte repede, devenind cunoscută în municipiul Sibiu şi localităţile învecinate (Cisnădie, Avrig, Agnita, Sălişte), datorită faptului că membrii ei erau foarte agresivi, aşa cum o demonstrează şi multitudinea faptelor care sunt de o violenţă extremă şi sunt săvârşite prin folosirea de arme albe şi de foc, ca: săbii, bâte, bastoane telescopice, boxuri, pistoale cu aer comprimat şi cu gaz, spray-uri paralizante, cagule“, se afirmă în motivarea sentinţei în cazul inculpatului Tantana. Dosarul privind infracţiunile celorlalţi 29 de inculpaţi este judecat în continuare la Tribunalul Alba.

Ceilalţi membrii ai grupării sunt: Raica Onoriu Mircea, Urdea Mircea Cosmin zis "Coco", Opriş Liviu zis "Liviuţ", Berciu Ionuţ Ovidiu, Toma Lucian Cornel, Cozma Marius, Neag Traian Lucian, Gîndilă Dumitru Marius zis "Poliţaiu", Ghizăşan Ioan Marian zis "Creţu", Anghel Tiberiu Ioan, Giurgiu Florin Răzvan zis "Calu", Gligor Dragoş Constantin, Dancu Cosmin Ionel, Barbu Mihai Constantin, Hoch Răzvan Ionuţ, Solomon Ionuţ, Todea Constantin, Vlad Sorin Teodor, Sandu Sebastian Nicolae, Iancu Constantin Adrian, Nuţă Marius, Diaconu Gheorghe Cosmin, Căldărar Traian, Bancu Simion şi Grancea Zoltan.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite