Tânărul din Cugir acuzat de crimă în Germania va fi extrădat. Curtea de Apel Alba Iulia a confirmat mandatul european

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânărul acuzat că a bătut şi strangulat un cetăţean german va fi extrădat. Curtea de Apel Alba Iulia a confirmat vineri mandatul european de arestare emis de autorităţile judiciare germane şi a decis transferul inculpatului Gabriel Petre Bota în Germania.

Tânărul în vârstă de 27 de ani este principalul suspect al unei fapte de omor ce a avut loc la sfârşitul lunii septembrie în Germania.

„Curtea de Apel Alba Iulia a admis sesizarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia cu privire la Gabriel Petre B., de 27 de ani, cetăţean român cu domiciliul în localitatea Cugir judeţul Alba, şi a dispus punerea în executare a mandatului european de arestare a persoanei solicitate şi predarea acestuia către autoritatea judiciară competentă din  Germania. În vederea predării, Curtea de Apel Alba Iulia a dispus arestarea persoanei solicitate pe o perioadă de 29 de zile“, a spus Cosmin Muntean, purtător de cuvânt al Curţii de Apel Alba Iulia.

Potrivit procurorilor de la Curtea de Apel Alba Iulia, tânărul din Cugir a ajuns în Germania la începutul lunii septembrie 2011 şi s-a cazat în apartamentul unui cetăţean german pe care l-a cunoscut pe internet. În 26 septembrie, cetăţeanul german în vârstă de 42 de ani a fost găsit strangulat în baie şi cu corpul prin de lovituri.

Pe numele acestuia autorităţile judiciare germane au emis la data de 12.10.2011 un mandat european de arestare în vederea desfăşurării urmăririi penale cu privire la săvârşirea în Germania a infracţiunii de omor calificat în conexitate cu tâlhărie cauzatoare de moarprevăzută de legea penală germană fiind detenţia pe viaţă.

image

Tânărul este acuzat că aflat în locuinţa victimei, cetăţean german din Berlin, a exercitat acte de violenţă asupra acestuia respectiv a sugrumat-o, i-a cauzat mai multe tăieturi pe gât, provocându-i totodată leziuni prin aplicarea de lovituri cu un corp contondent în zona capului, leziuni în urma cărora victima ar fi decedat. Înainte de a părăsi locuinţa acuzatul ar fi sustras din locuinţa victimei telefonul mobil al victimei, cheile apartamentului şi un card.

Gabriel Petre Bota a fost găsit de poliţişti joi la domiciliul său din Cugir, de unde a fost ridicat şi adus pentru audieri la procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia. Pentru fapta sa, tânărul riscă pedeapsa cu închisoarea pe viaţă.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite