Tânăr acuzat de omor deosebit de grav în Germania reţinut în Alba. Şi-a strangulat victima cunoscută pe internet UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un tânăr în vârstă de 27 de ani din Cugir a fost prezentat joi seara procurorilor Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia pentru audieri în cadrul unui mandat european de arestare. Gabriel Petre Bota este acuzat de omor deosebit de grav, faptă săvârşită în Germania în 26 septembrie 2011.

UPDATE: IPJ Alba a făcut public, vineri, un comunicat de presă: „La data de 19.01.2012, poliţişti ai Serviciului de Investigaţii Criminale - Compartimentul Urmăriri, în colaborare cu poliţişti ai Poliţiei Oraşului Cugir au pus în executare un Mandatului European de Arestare emis de autorităţile judiciare din Germania la data de 08.12.2011 pe numele lui Gabriel – Petre B., de 27 de ani, din Cugir, căutat pentru comiterea pe teritoriul Germaniei a unei infracţiunii de omor deosebit de grav.

Bărbatul a fost depistat şi reţinut pe raza oraşului Cugir şi a fost prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, care a emis pe numele său ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, urmând ca azi, 20.01.2012 acesta să fie prezentat Curţii de Apel Alba Iulia pentru a fi judecată procedura de executare a Mandatului European de Arestare emis de autorităţile judiciare din Germania.“

Potrivit procurorilor de la Curtea de Apel Alba Iulia, tânărul din Cugir a ajuns în Germania la începutul lunii septembrie 2011 şi s-a cazat în apartamentul unui cetăţean german pe care l-a cunoscut pe internet. În 26 septembrie, cetăţeanul german în vârstă de 42 de ani a fost găsit strangulat în baie şi cu corpul prin de lovituri. Imediat după cumplita faptă a plecat din apartament şi a revenit în România.

image

Gabriel Bota a fost reţinut şi audiat de procurori

Autorităţile germane au emis un mandat eruopean de arest pe numele tânărului român. Gabriel Petre Bota a fost găsit joi la Cugir şi a fost reţinut de poliţişti. În cursul serii a fost prezentat procurorilor pentru audieri, iar vineri va fi dus în faţa judecătorilor de la Curtea de Apel Alba Iulia pentru confirmarea mandatului european de arest preventiv. Ulterior va fi extrădat în Germania.

image
Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite