Tânăr din Alba Iulia trimis după gratii 5 ani pentru infracţiuni informatice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Arhivă
Foto Arhivă

Un tânăr în vârstă de 28 de ani din Alba Iulia a fost trimis după gratii, la Penitenciarul Aiud. Sergiu Claudiu Cârciu are o condamnare de cinci ani de închisoare pentru infracţiuni informatice.

Mandatul de arest pe numele tânărului a fost executat de poliţişti sâmbătă 30 martie 2011. Sentinţa definitivă în dosar a fost pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în 27 martie 2012.

În acelaşi dosar, un alt tânăr din Alba Iulia, Marius Vasile Drâmbărean a scăpat cu o pedeapsă de trei ani cu suspendarea executării pe o perioadă de încercare de şase ani. Drâmbărean este acuzat că a produs victimelor un prejudiciu de 7.938 lei, iar Cârciu de 15.500 de lei. Acesta din urmă mai trebuie să plătească site-ului ebay suma de 2.355 de dolari.

Au fost trimişi în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune şi fraudă informatică, acces fără drept la un sistem informatic prin încălcarea măsurilor de securitate, de modificarea, ştergerea sau deteriorarea datelor informatice fără drept, introducerea, modificarea sau ştergerea fără drept de date informatice.

În sarcina inculpaţilor s-a reţinut că au cauzat un prejudiciu patrimonial mai multor persoane prin postarea pe site-uri specializate a mai multor anunţuri fictive cu privire la vânzarea unor autovehicule. Au indus, astfel, în eroare mai multe persoane care au plătit banii, dar nu au intrat în poesesia bunurilor.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite