Alba Iulia: Doze de Tamiflu pentru 500 de posibile cazuri de gripă nouă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autoritatea de Sănătate Publică are doze de Tamiflu pentru a asigura tratamentul pentru 500 de persoane infestate cu virusul AH1N1.

Până la sfârşitul anului, ASP Alba estimează maxim 1.000 de persoane bolnave. „S-a luat în calcul numărul maxim de persoane ce ar putea fi infestate până cu virusul AH1N1. În cazul în care se va găsi vaccin, sper să nu avem mai mult de 200 de astfel de cazuri“, a precizat Mircea Lămurean, directorul ASP Alba. Acesta a precizat că aria de extindere a gripei este mult mai redusă decât se aştepta.

În Alba există deja cinci cazuri de gripă nouă.Două dintre aceste cazuri au fost depistate la Colegiul Naţional "Horea, Cloşca şi Crişan" din Alba Iulia.  În această după-amiază se aşteaptă rezultatul analizelor pentru alte cinci persoane suspecte.

Filtru pentru străini

Doctorul Mircea Lămurean a precizat că la Universitatea "1 Decembrie 1918" din Alba Iulia vor fi organizate în această perioadă două conferinţe internaţionale. "Este riscantă această situaţie. Am cerut conducerii universităţii o listă a invitaţilor. Vom face o unitate de triaj a invitaţiilor din străinătate pentru a preîntâmpina situaţiile neplăcute", a precizat Lămurean. 

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite