Alba Iulia: Tabere gratuite pentru liceeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alba Iulia: Tabere gratuite pentru liceeni
Alba Iulia: Tabere gratuite pentru liceeni

Arhiepia Ortodoxă Alba organizează din anul 1995 tabere pentru tineri. La început erau organizate una, două tabere pe an dar numărul lor a crescut, astfel încât în acestă vară, în perioada 6 iulie - 22august, vor fi organizate 12 tabere mănăstireşti care se doresc o alternativă de petrecere a timpului liber pentru tineri.

Aceste tabere organizate la mănăstiri se disting prin mai multe aspecte. Tinerii care se vor înscrie pentru a petrece o săptămână la o mănăstire vor lua parte la discuţii pe diverse teme de interes pentru adolescenţi şi vor avea program de rugăciune dimineaţa şi seara.

Maxim două tabere pe vară

Taberele se adesează tinerilor din judeţul Alba şi Mureş şi sunt gratuite. „Taberele sunt cofinanţate de Consiliul Judeţean Alba şi sunt gratuite pentru toţi liceenii. Tinerii care dores pot lăsa însă un pomelnic la mănăstire sau duce alimente, dar numai dacă vor. Cazarea şi cele trei mese pe zi sunt asigurate de mănăstiri”, a spus  preotul Florin Croitoru, directorul Centrului de Misiune şi Tineret din cadrul Arhiepiscopiei Ortodoxe Alba. Acesta a adăugat că tinerii care se vor simţi bine pot repeta această experienţă şi pot participa şi la a doua tabără de acest gen.
„În proporţie de 90-95% dintre tinerii care merg în acest tip de tabără doresc să se întoarcă. Am restricţionat totuşi participarea, se pot înscrie doar la două tabere pe vară”, a mai spus preotul Florin Croitoru. 

Program de discuţii


Fiecare serie de tineri este însoţită de un preot şi doi profesori care vor încerca organiza programul tinerilor. „Copiii sunt însoţiţi în aceste tabere, iar părinţii se pot simţi siguri că ei vor fi în siguranţă”, a mai spus preotul Florin Croitoru. Aceste tabere au un specific aparte, deoarece tinerii vor avea mai multe preocupări. Sunt plănuite discuţii pe teme de interes pentru adolescenţi dar şi drumeţii şi petreceri la foc de tabără.
„ Pe noi ne interesează foarte mult starea tineretului la începutul acestui mileniu în care societatea e tot mai interesată de individ în calitatea sa de consumator. Trăirile tinerilor nu mai sunt luate în seamă. Puţini se interesează dacă aceşti tineri au temeri, suferinţe sau bucurii”, a mai spus preotul de la Arhiepiscopia Alba.
Unul dintre ţelurile urmărite prin aceste tabere este stimularea dialogului între adolescenţi, care în felul acesta sunt ajutaţi să capete încredere în ei.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite