Alba Iulia: Tabără de resocializare pentru 60 de delicvenţi minori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

60 de minori delicvenţi proveniţi din mai multe judeţe ale ţării, se vor afla pentru câteva zile, în perioada 4-13 iulie, într-o tabără la Luncile Prigoanei în judeţul Alba.

Minori delincvenţi proveniţi din centrele de reeducare Buziaş (judeţul Timiş), Târgu Ocna (judeţul Bacău), Găeşti (judeţul Dâmboviţa) şi din penitenciarul Bârcea (judeţul Hunedoara), alături de 50 de copii cu rezultate bune la învăţătură din Bucureşti şi din judeţul Alba, participă în perioada 4-13 iulie la o tabără tematică în Munţii Şureanu, pe teritoriul judeţului Alba.
Acţiunea se desfăşoară sub genericul „Expediţie în Carpaţi” şi face parte dintr-un program complex de resocializare a acestor copii,  organizat de Ministerul Educaţiei şi Ministerul Justiţiei în colaborare cu Consiliul Judeţean Alba.

Program de vizitare şi ecologizare

Copiii vor fi cazaţi la Tabăra Sportivă de la Luncile Prigoanei. Programul lor, pe parcursul celor zece zile, va cuprinde vizitarea mai multor obiective religioase, turistice şi culturale, dar şi participarea la acţiuni socio-educative, de ecologie, sau de refacere a unor trasee turistice. Acţiunile de ecologizare, refacere şi marcare întreprinse pe perioada taberei vor viza traseele turistice din Creasta Şureanu, Pârva, Năsăpişte, Tăul Lupşii, Prislop precum şi Tabăra Luncile Prigoanei sau Cabana Negovanu.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite