Alba Iulia: Un TIR polonez a omorât doi români pe DN1 (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alba Iulia: Un TIR polonez a omorât doi români pe DN1 (GALERIE FOTO)
Alba Iulia: Un TIR polonez a omorât doi români pe DN1 (GALERIE FOTO)

Un groaznic accident de circulaţie a avut loc azi dimineaţă, la ora 8.30, pe drumul naţional numărul 1 în localitatea Sântimbru Fabrică, judeţul Alba. Două persoane, un bărbat şi o femeie, au decedat pe loc după ce un autotren înregistrat în Polonia a intrat pe constrasens şi a izbit frontal autoturismul în care se aflau.

Bărbatul mort, aflat la volan, se numeşte Ioan Mărginean, avea 50 de ani, şi locuia în Blaj. Femeia este din Bărăbanţ – Alba Iulia, avea 29 de ani, şi se numeşte Nicoleta Amalia Chirilă.

Autoturismul, târât zeci de metri


Practic, cele două persoane nu au avut nicio şansă. Impactul a fost atât de puternic încât maşina în care se aflau, un Opel înregistrat în Cluj, a fost târâtă peste 20 de metri.

Autotrenul, încărcat cu vopsea, a încălecat partea din faţă a autoturismului şi a rupt un gard de beton aflat la marginea drumului. Accidentul putea avea urmări şi mai grave, având în vedere că a trecut peste o conductă de alimentare cu gaze naturale, care, însă, a rezistat impactului.

Şoferul tir-ului un cetăţean polonez nu a păţit nimic. A fost dus la sediul IPJ Alba unde, în prezenţa unui translator, i s-au luat primele declaraţii. Poliţiştii au spus că acesta este vinovat de producerea accidentului.

„Din primele cercetări rezultă faptul că şoferul autotrenului nu a respectat distanţa faţă de un autovehicul care circula în faţa sa. Pentru a nu se lovi de acest autovehicul a intrat pe constrasens şi s-a izbit de autoturimul Opel”, a declarat comisarul Marius Pop, din cadrul Poliţiei Rutiere Alba.

În zona respectivă, limita maximă de viteză este de 50 de kilometri pe oră. Poliţiştii au precizat că şoferul polonez circula cu aproximativ 90 de kilometri pe oră.

Zonă cu multe accidente grave

Circulaţia în zonă a fost blocată aproximativ 30 de minute pentru măsurătorile legale, după care s-a desfăşurat cu gretutate timp de câteva ore. Persoanele decedate au fost scoase din maşină după mai bine de trei ore de la producerea accidentului.

Scoaterea autotrenului de pe autoturism şi de pe conducta de gaz a fost o operaţiune dificilă şi a durat mult timp. Locuitorii din Sântimbru Fabrică s-au declarat şocaţi de ceea ce s-a întâmplat, dar au spus că sunt obişnuiţi cu astfel de evenimente.

„Nu am văzut dar am auzit o izbitură puternică. Eram în casă. Am ieşit repede şi am venit să văd ce s-a întîmplat”, a spus Adrian Matei, în vârstă de 38 de ani. Un alt locuitor din zonă a completat că şoferii nu respectă limita de viteză. „Circulă foarte tare şi de multe ori nu opresc la trecerea de pietoni ca să ajungem pe partea celalată a drumului. Au mai fost astfel de accidente. Au mai murit oameni aici”, a afirmat Nicoleta Baciu (31 ani).

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite