Dosar de trafic de influenţă la şcoala de asistente medicale din Blaj. O elevă acuză că s-au cerut bani pentru protocol

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba cercetează posibile infracţiuni de trafic de influenţă la Colegiul Postliceal „Carol Davila”, filiala Blaj. Procurorii au realizat un flagrant iar o elevă şi dirigintele clasei sunt cercetaţi de procurori.

O absolventă a şcolii de asistente medicale a depus o plângere prin care susţine că s-au colectat bani de la elevii din ultimul an pentru cadouri şi protocol pentru comisia de examinare de la testarea de finalizare a studiilor.

Absolventa a precizat că banii au fost solicitaţi de conducerea şcolii, prin intermediul şefei clasei. Procurorii au organizat un flagrant iar eleva intermediară este cercetată pentru trafic de influenţă. Examenul va avea loc la Alba Iulia în luna august.

„Starea de fapt constă în aceea că o elevă a pretins şi primit sume de bani de la colegi pentru ca prin intermediul altor persoane să ajungă la comisia de examinare. Suma primită şi pretinsă s-a ridicat la 3.900 de lei, din care 1.100 de lei a reprezentat cadouri. Suma a fost ridicată şi, bineînţeles şi cadourile, iar în prezent se fac cercetări cu privire la determinarea tuturor condiţiilor care au concurat la săvârşirea infracţiunii”, a spus procurorul Stelian Cioca, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba. Dirigintele clasei este cercetat pentru complicitate la trafic de influenţă, iar directorul şcolii, medicul Mircea Frenţiu, are calitatea de „făptuitor”.

Colegii elevei care a făcut denunţul resping acuzaţiile şi susţin că nu li s-a cerut niciodată bani decât pentru plata studiilor. Directorul a respins la rândul său faptul că elevilor li s-ar fi cerut bani pentru protocolul comisiei de examinare.

Alba Iulia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite