Rezultate alegeri locale 2012. PDL îşi menţine dominaţia în administraţia din Alba

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alegeri locale 2012
Alegeri locale 2012

Suspans maxim în Alba în ceea ce priveşte rezultatul alegerilor locale. În lipsa unui sondaj realizat de o instituţie independentă nu se cunoaşte care este câştigătorul alegerilor. Reprezentanţii PNL afirmă că USL a câştigat competiţia, în timp ce la PDL nu se oferă nicio situaţie statistică, dar atmosfera este optimistă.

UPDATE 12 (17.00) La Cugir, Adrian Teban (PNL) a câştigat cu 68% ş are majoritate în Consiliul local: USL - 13 mandate, PDL - 3, PP-DD - 3. La Blaj, primarul ales Gheorghe Rotar (PDL) are, de asemenea, majoritate cu 12 mandate de consilier local. Restul consilierilor aparţin USL (5), PP-DD - 1, respectiv UDMR - 1. Şi la Cîmpeni, liberalul Călin Andreş are majoritate cu 8 consilieri. Restul mandatelor merg la PDL, PP-DD şi un independent.

UPDATE 11 (16.30) Bătălia de la Sebeş a fost tranşată înc ele din urmă în favoarea lui Alexandru Dăncilă (USL) care l-a depăşit cu 137 de voturi pe Dorin Nistor (PDL). Este cel mai strâns scor electoral înregistrat în Alba la alegerile locale. În Consiliul local Sebeş, format din 19 aleşi locali, USL are 8 consilieri, PDL – 8, PP-DD – 2, un mandat revenindu-i candidatului independent Dan Sebastian Frăţilă.

UPDATE 10 (10.00) Potrivit agenţiei de presă Agerpres, la al patrulea mandat consecutiv de primar se află social-democratul Gheorghe Damian, votat de 87% dintre alegători, iar la al treilea mandat sunt edilii din Berghin - Vasile Bica (PDL), Blandiana - Nicolae Gherman (USL), Bucerdea Grânoasă - Ioan Aldea (USL), Cenade - Ilie Neamţu (PDL), Galda de Jos - Romulus Raica (USL), Hopârta - Augustin Popa (PDL), Ighiu - Traian Rusu (PDL) şi Ocoliş - Alin Jucan (PDL).

Au câştigat un al doilea mandat primarii din Bucium - Cornel Napău (USL), Cergău - Lenuţa Aldea (PDL), Daia Română - Visarion Hăprian (USL), Doştat - Emilia Cândea (PDL) şi Întregalde - Teodor Florea (USL). În Ceru Băcăinţi a câştigat candidatul USL, Florin Giurgiu, al cărui tată a fost primar în comună între 2004 şi 2008.

UPDATE 9 (09.35) La Sebeş, Biroul Electoral de Circumscripţie a respins solicitarea candidatului PDL Dorin Nistor privind renumărarea voturilor în toate secţiile de vot. Nistor reclamă lipsa a 145 de voturi în contiţiile în care diferenţa dintre el şi Alexandru Dăncilă este de sub 100 de voturi. Decizia finală în acest caz va fi luată de Biroul Electoral Judeţean.

UPDATE 8 (09.20) Partidul Poporului – Dan Diaconescu a trecut pragul de 5 la sută şi ar putea decide majoritatea în viitoarea structură a administraţiei locale. Potrivit unor surse din PDL, Partidul Poporului a obţinut peste 2.400 de voturi şi va avea, cel mai probabil, doi consilieri locali.

PDL a câştigat alegerile la Consiliul local cu 870 de voturi în faţa USL. Situaţia nu este definitivă pentru că s-a decis renumărarea voturilor în 4 secţii. La momentul actual, PDL are avea 10 consilieri locali, mai puţin cu 4 decât până acum, iar USL ar obţine 9 aleşi, cu 2 mai mult decât în prezent.

UPDATE 7 (08.00) PDL a câştigat şi preşedinţia Consiliului Judeţean prin Ioan Dumitrel, care va continua să conducă instituţia şi în următorii 4 ani. Liderul PDL a avut aproximativ 3.000 de voturi în faţa deputatului Teodor Atanasiu (USL). La consilierii judeţeni nu există încă o situaţie foarte clară.

PDL are şi cele mai multe primării din judeţ, cu 9 mai mult decât USL. PDL a pierdut primăriile Teiuş, Abrud, Baia de Arieş, Sebeş şi Poşaga, dar a câştigat la Ocna Mureş, Unirea şi Roşia de Secaş. PDL va conduce 43 de primării, USL - 34 de administraţii locale, iar UDMR a luat Primăria Rimetea.

UPDATE 6 (02.45) În condiţiile în care în Consiliul local Alba Iulia şi Consiliul judeţean Alba vor intra doar PDL şi USL, partidul care va obţine un vot în plus va avea majoritatea, adică 1 consilier mai mult. La această oră prima şansă o are PDL în ambele structuri administrative. Este greu de crezut că un al treilea partid a obţinut cel puţin 5 la sută din voturi pentru a "intra" în CL Alba Iulia sau CJ Alba. Situaţia partidelor mici a fost decisă de prezenţa mare la vot, care a făcut ca pragul să fie aproape imposibil de realizat.

UPDATE 5 (02.30) O statistică a USL la nivel naţional prezentată în conferinţă de presă de secretarul general Liviu Dragnea arată următoarea situaţie la Consiliul Judeţean Alba: PDL - 45%, USL - 39 la sută. Nu a fost prezentat şi numărul secţiilor de vot incluse în această statistică.

Dorin Nistor a depus contestaţie la Sebeş şi a cerut renumărarea voturilor în toate secţiile. Candidatul PDL a pierdut alegerile la o diferenţă de 70 de voturi. La Consiliul local Alba Iulia PDL conduce USL cu aproximativ 1.000 de voturi după numărarea a mai mult de jumătate din numărul secţiilor. Situaţia este aproximativ similară şi la Consiliul Judeţean.

UPDATE 4 (02.10) Primăria municipiului Sebeş a fost adjudecată de Alexandru Danciu (USL) cu o diferenţă de aproximativ 100 de voturi faţă de Dorin Nistor (PDL). La Ocna Mureş, Silviu Vinţeler (PDL) a câştigat cu 70 la sută, la circa 2.000 de voturi diferenţă faţă de Augustin Drăguţ (USL).

UPDATE 3 (01.45) Numărătoarea realizată de PDL în 45 de secţii din totalul de 49 din Alba Iulia arată că Mircea Hava a obţinut 14.800 de voturi, iar contracandidatul său, Călin Potor, are 10.105 voturi. Statistica realizată de PNL în aproximativ 30 de secţii îl creditează pe Hava cu un avans de 1.800 de voturi.

La funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean, după numărarea a peste 30 de secţii din Alba Iulia, Ion Dumitrel (PDL) are un avans de aproximativ 1.000 de voturi faţă de Teodor Atanasiu (USL).

UPDATE 2 (12.30) Prezenţa la vot în Alba a fost de 60,09 la sută. PDL îşi păstrează primarii din Valea Lungă, Cergău şi a câştigat Primări Ceru Băcăinţi. Sunt confirmaţi şi primarii PDL din Ohaba, Câlnic, Roşia de Secaş, Câlnic, Vidra, Cetatea de Baltă. Hopârta, Mirăslău, Râmeţ, Şibot, Mihalţ.

USL a obţinut victoria la Bistra şi Bucerdea Grânoasă. În municipiul Sebeş situaţia nu este foarte clară, în condiţiile în care candidaţii USL şi PDL merg umăr la umăr la numărătoarea voturilor.

UPDATE 1 (11.00) Primele rezultate în Alba

La Alba Iulia, Mircea Hava (PDL) se află în faţa lui Călin Potor (USL) după numărarea voturilor din aproximativ o treime din secţii. Diferenţa este de aproximativ 10 la sută în favoarea lui Hava. PDL a căştigat primăriile din Ocna Mureş şi Zlatna, dar a pierdut în favoarea candidaţilor USL la Teiuş, Abrud şi Baia de Arieş. USL îşi menţine primarii din Cugir, Aiud şi Cîmpeni.

PDL va conduce în continuare prin primarii din ultimii patru ani, comunele Roşia Montană, Săsciori, Pianu, Lopadea Nouă, Ighiu şi Horea.

USL a câştigat la Ciugud, unde Gheorghe Damian a obţinut cel mai mare scor din Alba (92%), la Daia Română şi Poşaga.

Liberalii sunt optimişti după finalizarea procesului electoral. Susţin că au realizat un sondaj potrivit căruia Teodor Atanasiu se află cu 6 procente în faţa lui Ion Dumitrel la Consiliul Judeţean, iar Călin Potor ar conduce cu 5 la sută în competiţia cu Mircea Hava. Sondajul a fost realizat telefonic şi în 15 secţii din Alba Iulia.

De cealaltă parte, reprezentanţii PDL sunt mai rezervaţi şi aşteaptă numărătoarea voturilor. Sunt şi ei optimişti şi nu cred că vor pierde alegerile.

Poţi afla foarte rapid şi uşor rezultatele alegerilor electorale 2012. Accesează harta interactivă de mai jos şi apoi caută oraşul tău sau oraşul de reşedinţă al judeţului tău. Intră în pagina municipiului şi vei afla toate detaliile despre alegeri, ziua votului şi rezultate alegeri locale 2012. Mai poţi căuta numele judeţului tău în lista de mai jos.

image

Iată mai jos lista:

Rezultate alegeri locale Alba: detalii AICI

Rezultate alegeri locale Arad: detalii AICI

Rezultate alegeri locale Pitesti şi Arges: detalii AICI

Rezultate alegeri locale Bacau: detalii AICI

Rezultate alegeri locale Oradea şi Bihor: detalii AICI

Rezultate alegeri locale Bistrita - Nasaud şi Bistriţa: detalii AICI

Rezultate alegeri locale Botoşani: detalii AICI

Rezultate alegeri locale Braşov: detalii AICI

Rezultate alegeri locale Braila: detalii AICI

REZULTATE ALEGERI LOCALE BUCUREŞTI: detalii AICI

Rezultate alegeri locale Buzău: detalii AICI

Rezultate alegeri locale Resita, Caransebes si judetul Caras-Severin: detalii AICI

Rezultate alegeri locale Călăraşi: detalii AICI

Rezultate alegeri locale Cluj-Napoca si judetul Cluj: detalii AICI

Rezultate alegeri locale Constanta: detalii AICI

Rezultate alegeri locale Craiova şi Dolj: detalii AICI

Rezultate alegeri locale Galaţi: detalii AICI

Rezultate alegeri locale Giurgiu: detalii AICI

Rezultate alegeri locale Târgu-Jiu şi Gorj: detalii AICI

Rezultate alegeri locale Deva şi Hunedoara: detalii AICI

Rezultate alegeri locale Iaşi: detalii AICI

Rezultate alegeri locale Neamţ şi  Piatra Neamţ: detalii AICI

Rezultate alegeri locale Slatina şi Olt: detalii AICI

Rezultate alegeri locale din Maramureş şi Baia Mare: detalii AICI

Rezultate alegeri locale Targu-Mures si Mures: detalii AICI

Rezultate alegeri locale Ploiesti şi Prahova: detalii AICI

Rezultate alegeri locale Salaj şi Zalau: detalii AICI

Rezultate alegeri locale Sibiu: detalii AICI

Rezultate alegeri locale Suceava: detalii AICI

Rezultate alegeri locale Teleorman şi Alexandria: detalii AICI

Rezultate alegeri locale Timisoara, Lugoj si Timis: detalii AICI

Rezultate alegeri locale Tulcea: detalii AICI

Rezultate alegeri locale Vaslui: detalii AICI

Rezultate alegeri locale Ramnicu Valcea si judetul Valcea: detalii AICI

Rezultate alegeri locale Focşani şi Vrancea: detalii AICI

Alba Iulia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite