Supermarket Unimark închis la Alba Iulia: marfă de 500.000 de lei blocată în contul chiriei neplătite

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii firmei din Braşov spun că nu îşi pot recupera produsele pentru că li s-a interzis accesul în magazin. Agenţii de pază păzesc intrările în incinta magazinului. Pe rafturi se află trei tone de marfă perisabilă.

Supermarketul Unimark din Alba Mall s-a închis săptămâna trecută din cauza vânzărilor slabe, după doar cinci luni de la deschidere. Afacerea a mers prost încă de la început. După două luni, cei 50 de angajaţi au acuzat conducerea de neplata salariilor. Acum, marketul este din nou în mijlocul unui scandal, de data aceasta cu conducerea Alba Mall.

Marfă sub pază  

Dorin Crăciun, reprezentantul Hard Discount Braşov susţine faptul că cei din conducerea Alba Mall refuză să le dea voie să-şi ia marfa în valoare de 500.000 lei. „De miercuri încercăm să ne luăm marfa, însă nu reuşim să trecem de agenţii de pază. Am înţeles că cei din conducerea Alba Mall au ordonat paznicilor să nu ne lase să intrăm“, a spus reprezentantul firmei Hard Discount Braşov.

image

Dorin Crăciun reclamă interdicţia de a intra în magazin, impusă de conducerea Alba Mall.

Acesta a spus că a înaintat plângeri la poliţie şi la parchet. „S-a înregistrat o plângere la Parchetul Alba Iulia şi o sesizare la Poliţia Municipiului Alba Iulia. Se fac verificări  împreună cu un procuror pentru stabilirea situaţiei de fapt dar şi a încadrării juridice a faptei în funcţie de care se vor efectua cercetările în continuare“, a spus Iulia Haţegan, purtătorul de cuvânt al IPJ Alba.

Conducerea Alba Mall a refuzat să elucideze situaţia. „Nu dorim să comentăm nimic, nici eu, nici doamna Străjan, administratorul centrului comercial“, a spus Anda Bulbucan, reprezentantul Alba Mall.

Trei tone de produse perisabile

Reprezentantul firme Hard Discount Braşov se plânge de faptul că vor exista pierderi din cauza produselor perisabile. „Nu ne putem recupera produsele perisabile care au termen de valabilitate doar câteva zile. Sunt produse precum pâine, ouă, lapte, lactate, mezeluri, care au maxim zece zile termen. Conducerea Alba Mall nu au motivat absolut nimic, nu ne-au arătat nici o hârtie“, a mai spus Dorin Crăciun.

Acesta a precizat că a solicitat şi intervenţia inspectorilor de la DSV. „Noi mai avem magazine deschise în Braşov, ne putem valorifica marfa perisabilă. În cazul în care ar exista anumite probleme financiare, se putea lăsa o parte din marfă ca şi garanţie“, a mai spus Dorin Crăciun.

Angajaţi plătiţi în produse

Foştii angajaţi ai supermarketului Unimark din Alba Iulia au fost remuneraţi în produse în loc de bani. „Eu sunt la zi cu plata. Nu am primit bani, am primit în schimb produse. E bine şi aşa, decât deloc“, a spus o fostă angajată, sub protecţia anomimatului. Aceasta a precizat că vanzările au fost slabe. „Eram praf. Vânzările au mers praf încă de la deschidere. Am fost 50 de angajaţi la început, dar ne-am tot împuţinat din cauza întârzierilor la salariu. Prodabil că au datorii şi la chiria spaţiului“, a mai spus femeia din Alba Iulia.



Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite