Superman din Alba Iulia în Guinness World Records

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nicolae Sava a participat în Italia la stabilirea recordului „Cei mai mulţi supermani la un loc“. Tânărul este plecat din România de şase ani şi vrea să obţină cetăţenia italiană.

Un tânăr din Alba Iulia, plecat în Italia în urmă cu şase ani, a intrat în Guinness World Records. Nicolae Sava, de 33 de ani, este printre cei 172 de „supermani“ care au obţinut recordul Guinness în 11 iulie 2010.

Evenimentul a avut loc în localitatea italiană Busagno, de lângă Milano. Organizatorii au dorit şi au reuşit să obţină recordul de „Cei mai mulţi superman la un loc“. Juriul care a validat recordul a venit special din Anglia, de la Guinness World Records, pentru a înmâna diplomele.

image

Fan Superman de mic

„A fost super frumos şi sunt fericit că şi un român s-a aflat printre cei 172 superman alături de italieni şi alte etnii. Sunt mandru de ţara mea şi mă bucur că am putut sa particip la acest eveniment în calitate de superromân“, a spus Nicolae Sava. Tânărul este fan Superman de când era mic.

„Adunam fotografii cu Superman şi ţineam un jurnal al bravurilor sale. Şi acum mai păstrez fotografiile. Am şi un mic Superman pe post de breloc. Am văzut un anunţ pe internet şi nu am ratat ocazia să mă înscriu“, a spus Nicolae Sava.

image

Bărbatul a fost însoţit la eveniment de soţie, Anca Iuliana, care l-a susţinut permanent, i-a fost ca un manager, dar şi fotograf. Nicolae Sava a primit din partea Guinness World Record două diplome, una în care apare doar numele său şi o alta cu tot grupul de supermani.

„Costumele au fost oferite de organizatori şi au fost făcute cadou tuturor participanţilor. De asemenea, fiecare superman a primit gratuit un sejur de patru zile în Italia împreună cu familia. Eu aş fi vrut să fie în România, pentru că frumuseţile ţării noastre sunt fără egal. Ar trebui doar un pic mai bine puse în evidenţă“, a completat românul „superman“.



Italia – a doua casă

image

Nicolae Sava a plecat din România în Italia pentru „o viaţă mai bună“. Locuieşte în oraşul Bergamo şi lucrează pentru compania Abb Sace, care fabrică produse din domeniul electric.

„Aştept să obţin cetăţenia italiană şi să îmi echivalez studiile din România. Italia a devenit pentru mine a doua casă. La un moment dat mă voi întoarce în România pentru că sunt român şi sunt mândru de acest lucru. Voi veni, însă, atunci când lucrurile vor merge pe drumul cel bun, adică vor exista salarii mai bune, condiţii de viaţă şi studiu decente pentru copii şi pensii decente pentru pensionari“, a afirmat Nicolae Sava.

image

A absolvit în România Liceul de Arte din Alba Iulia, după care a obţinut o licenţă în psihologie şi ştiinţele educaţiei la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca. În ţară a lucrat doi ani ca profesor de desen, la Sebeş şi la Alba Iulia.

image

O altă pasiune a tânărului este pictura. A organizat chiar şi o expoziţie înainte de a pleca în Italia. Nicolae Sava aşteaptă acum concediul, în luna august, pentru a putea reveni la Alba Iulia.

image
image
image
Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite