Alba Iulia: Studenţii din cadrul Universităţii „1 Decembrie 1918“ studiază peste hotare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Odată cu căderea pieţei de muncă din anii de criză 2009-2010, tinerii studenţi au ales drumul străinătăţii. Ei consideră studiile în străinătate o dublă oportunitate – pe de o parte, îşi lărgesc paleta de diplome şi cunoştinţe, iar pe de cealaltă parte dobândesc experienţă.

În această vară voi pleca cu o bursă de studii în Finlanda. Este o oportunitate pentru mine prin prisma faptului că am ocazia să studiez într-o ţară unde accesul este mai greu, dar cadrul universitar este unul bine pus la punct. Voi acumula experienţă care va conta mai târziu în CV“, a spus Andrei Corb, 22 ani, din Aiud, student la Facultatea de Informatică din cadrul Universităţii „1 Decembrie 1918“ Alba Iulia.

Bursele de studii din 2010 cuprind ţări din Europa şi Asia. Mai exact aproximativ 80 de studenţi au ales să studieze în: Austria, Grecia, Olanda, Turcia, Finlanda, Ungaria, Spania, Italia şi China. „Avem patru studenţi masteranzi care au fost acceptaţi să studieze în China. Aceştia vor urma un an de studiu de limba chineză, după care vor studia programul de masterat ales: arheologie-muzeologie şi psihologie“, a spus Irena Vasiu, coordonator în cadrul Biroului de

Relaţii Internaţionale al Universităţii din Alba Iulia.

Anul acesta 32 de studenţi ai Universităţii „1 Decembrie 1918“ au fost la studiu în străinătate pe perioada de desfăşurare a anului universitar şi 38 au ales să facă practica peste hotare pe timpul verii. Pentru anul viitor au fost deja selectaţi 29 de studenţi.

Fondurile alocate pentru bursierii de la universitatea albaiuliană se ridică la 120.000 euro şi se împart în funcţie de locaţia aleasă de student. „Se acordă un minim de 350 euro pentru ţările cu condiţii de trai mai accesibile: Polonia sau Ungaria şi se ajunge până la 430-450 euro pentru ţări ca Turcia sau Norvegia“, a spus Irena Vasiu.

Andrei Corb va beneficia de o bursă lunară de 450 euro. „Banii includ cazarea, masa şi cărţile pe care trebuie să le achiziţionez la început, însă financiar mă va ajuta şi familia“, a completat studentul.

Alba Iulia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite