Studenţii din Alba Iulia au declanşat „16 zile de activism împotriva violenţei asupra femeii“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Studenţii în timpul activităţilor din campanie
Studenţii în timpul activităţilor din campanie

Liga Studenţilor din Universitatea “1 Decembrie 1918” Alba Iulia organizează în perioada 5-10 decembrie 2011 campania celor „16 Zile de Activism Împotriva Violenţei asupra Femeii“. În acest an am pregatit activităţi noi şi diferite pe lângă cele tradiţionale.

Campania este desfăşurată de către Liga Studenţilor din Universitatea “1 Decembrie 1918” Alba Iulia din anul 2002, fiind prin urmare ediţia cu numărul zece. Este o initiaţivă internaţională care a fost adusă în România din 1991.

Urmăreşte urmareşte sensibilizarea populaţiei cu privire la efectele violenţei asupra femeii şi implicarea cât mai multor parteneri locali în cadrul activităţilor desfăşurate.

Programul activităţilor din timpul campaniei sunt:

5.12.2011- Fete machiate - la acestă activitate vor fi machiate fete care în mod fictiv au fost victime violeţei şi vor avea lipit pe spate un mesaj antiviolenţă.
6.12.2011- ora 14:00 - Piesa de teatru - pe scena de la universitate, de lângă Liga Studenţilor  se va juca o piesă de teatru pe tema violentei in familie
7.12.2011 ora 16:30- Fete cu panglici - în faţa Catedralei se vor aduna fete care vor “ţese” o pânză din panglici  colorate
7.12.2011 ora 20:00-Derulare de film tematic - de-a lungul serii, va rula un film care face referire la fenomenul violenţei asupra femeii.
8.12.2011 ora 18:00 Marsul tacut- Aceasta este cea mai importantă activitate desfăşurata de-a lungul campaniei. La marş vor participa toate organizaţiile implicate în campanie, angajaţi ai instituţiilor partenere, personalităţi locale, organizaţii de tineri, reprezentanţi mass-media precum şi membri ai comunităţii locale care sunt solidari cu victimele violenţei în familie şi doresc sa ia atitudine în faţa acestui fenomen. Spre final se vor aprinde candele in memoria victimelor decedate în urma violenţei. Harta marşului se prezintă astfel: cu plecare din faţa Realitatea Tv dupa care se va traversa bulevardul cu oprirea în faţa catedralei Reîntregirii Neamului.
9.12.2011 ora 11:30 Lansarea de baloane cu mesaje - această acţiune este de asemeni noua iar din faţa Obeliscului se vor lansa baloane cu heliu care vor avea ataşate mesaje antiviolenţă, pentru femeile vistime violenţei. La acest eveniment vor participa atât partenerii Campaniei cât şi , studenţi, membrii ai comunităţii care sunt solidari cu acest fenomen.
9.12.2011 ora 12:30 Conferinta de incheiere - se va desfaşura într-un cadru restrâns pentru a analiza împreună cu partenerii impactul campaniei şi felul în care s-a realizat.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite