Alba Iulia: Studenţi din Turcia, Bulgaria şi Cehia studiază în semestrul II la Universitatea „1 Decembrie 1918“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cinci studenţi din Turcia şi câte unul din Bulgaria şi Republica Cehă au început de astăzi cursurile la Universitatea „1 Decembrie 1918“ din Alba Iulia. Ei au fost primiţi de conducerea universităţii la Palatul Apor.

Studenţii au sosit prin intermediul programului european Erasmus.

„Este pentru prima data când studenţi din Republica Cehă şi Bulgaria aleg universitatea noastră“, a spus Carina Duban, de la Departamentul de Relaţii Internaţionale al universităţii din Alba Iulia.

image

Seher Çolak de la „Balikesir University“, Rana Coşkun de la „Adiyaman University“, Ismail Ilkiz de la „Balikesir University“, Tolga Erdogan şi Osman Murat de la „Adiyaman University“, toţi din Turcia, precum şi Klara Blahova de la „Masaryk University“ din Republica Cehă şi Aneliya Hristova de la „St. Cyril and St. Methody University“ din Bulgaria vor studia cel de-al doilea semestru al anului 2010-2011 la Universitatea „1 Decembrie 1918“ din Alba Iulia.

„Având în vedere numărul de studenţi Erasmus din semestrele I şi II, anul universitar 2010-2011 devine cel mai bun din punct de vedere al studenţilor străini. 20 de tineri din Polonia, Turcia, Cehia şi Bulgaria au ales universitatea din Alba Iulia“, a mai precizat Carina Duban. 

Activităţi culturale

Pe lângă studiul propriu-zis, tinerii participă la diferite activităţi multiculturale şi vizitează destinaţii turistice din Alba şi din alte zone ale ţării.â

image

Erasmus este un program universitar construit pentru a permite schimbul de studenţi între ţările europene şi pentru a încuraja dezvoltarea spiritului multicultural. Este finanţat de Comisia Europeană cu o sumă de 300 de euro pe lună pentru fiecare student.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite