Alba Iulia: Festivalul Naţional de Folclor "Strugurele de Aur" şi-a ales câştigătorii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alba Iulia: Festivalul Naţional de Folclor "Strugurele de Aur" şi-a ales câştigătorii
Alba Iulia: Festivalul Naţional de Folclor "Strugurele de Aur" şi-a ales câştigătorii

Sala Casei de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia a fost ieri seară neîncăpătoare la spectacolul de închidere a celei de-a noua ediţii a Festivalului Naţional de Folclor „Strugurele de Aur“. Din cei 36 de concurenţi, la festival, 15 au obţinut premii.

Trofeul festivalului a revenit anul acesta interpretelor Loredana Streche, de 19 ani, din localitatea Corabia şi Emiliei Dorobanţu, de 16 ani, din Slatina. Pe podiumul acestei ediţii s-a numărat şi o interpret din judeţul Alba, Ina Todoran din Crăciunelul de Jos. Tânăra de 16 ani a mai obţinut, în urmă cu doar câteva săptămâni şi trofeul festivalului de folclor de la Mamaia. La concursul de la Alba Iulia Ina Todoran a obţinut premiul I la secţiunea solişti vocali.

Premianţii festivalului


La finalul acestei ediţii a festivalului concurs „Srugurele de Aur“ alături de interpretele care au obţinut trofeul au mai urcat pe podium Florin Sas, de 29 de ani din Bistriţa, care a obţinut premiul II la secţiunea solişti instrumentişti. Tot prtemiul al II dar pentru interpretare vocală a fost acordat tânărului Raul Oltean, de 20 de ani din Gherla. Premiul I pentru interpretare vocală a reveneit şi sibianului Răzvan Năstăsescu, de 20 de ani, care s-a alăturat pe aceaşi treaptă a podiumului interepretei din judeţul Alba, Ina Todoran.

 În afara concursului au mai fost acordate şi alte premii, printre care Premiul Centrului Cultural Augustin Bena din Alba Iulia, care a fost obţinut de tinerii Daniel Pop din Şimleul Silvaniei şi Mihaela Popa din Oradea. Interpreta Adina Popa din satul Feisa, din comuna Jidvei a primit premiul pentru autenticitatea costumului, iar premiul tinereţii a fost adjudecat de tânărul de 15 ani Paul Ananie din Sighetul Marmaţiei. Premiul de popularitate a revenit în acest an bucureştencei Georgiana Mănăilă, iar premiul Orchestrei Jidvei a ajuns la Mirel Chealda din Avrig, judeţul Sibiu. Premiul Cramei Jidvei şi premiul „Drumul Vinului-Ţara Vinului“ au fost obţinute de Bogdan Cioranu din Vaideeni, judeţul Vâlcea şi Ioana Breda din Şard, judeţul Alba.

Spectacol de bucurie şi emoţie


Toţi premianţii au cântat în cadrul galei laureaţilor, iar spectacolul a fost presărat cu momente de voioşie dar şi momente foarte emoţionante. Câştigătoarea trofeului de anul trecut, Eugenia Horoba, din zona Năsăudului a readus în atenţia publicului din Alba Iulia imaginea Valeriei Peter Predescu, care a fost invocată prin doină. După gala laureaţilor spectacolul a continuat iar pe scena Casei de Cutură a Sindicatelor din Alba Iulia mai mulţi interpreţi de renume printre care Sava Negrean Brudaşcu şi Gheorghe Zamfir.

Ca un ecou al festivalului din acest an,  la Jidvei va avea loc astăzi un impresionant spectacol de muzică populară la care vor participa laureaţii festivalului şi interpreţii recunoscuţi.





Alba Iulia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite