Ştreangul, preferatul sinucigaşilor din Alba

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doar în această lună şi-au pus capăt vieţii trei bărbaţi, toţi alegând să se spânzure. Psihologii spun că lipsa banilor îimpinge pe oameni spre astfel de gesturi extreme. Conform statisticilor Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Alba, 11 persoane şi-au luat viaţa de la începutul anului. În această lună s-au înregistrat deja trei cazuri de sinucidere şi un caz de autoincendiere.

Toţi cei 11 sinucigaşi din judeţ şi-au pus capăt vieţilor prin spânzurare. Numai în această lună s-au sinucis trei persoane. Un bărbat de 36 din Blaj şi-a pus capăt zilelor în perioada sărbătorilor de Paşte. Tot în această perioadă a ales varianta ştreangului şi un bărbat de 60 de ani din Cugir. Câteva zile mai târziu, în 10 aprilie, un tânăr de 19 ani din localitatea Bistra s-a spânzurat, fiind găsit de către o vecină într-o anexă a gospodăriei.

La începutul lunii, un bărbat din Baia de Arieş s-a autoincendiat, dar a fost salvat. „Din discuţiile purtate cu bărbatul de 32 de ani, a rezultat faptul că acesta, pe fondul consumului de alcool şi a unei stări depresive, a luat decizia autoincendierii, utilizând benzină“, a spus Iulia Haţegan.

Decizie extremă

Psihologul Andreea Florea consideră că persoanele care aleg moartea prin spânzurare vor să-şi încheie definitiv socotelile cu viaţa. „Cei care recurg la spânzurare au ajuns la o decizie şi nu vor să aibă nici o portiţă de scăpare. În majoritatea cazurilor, cel care se spânzură moare. De obicei, persoanele care recurg la pastile vor doar să atragă atenţia asupra problemelor lor. În cele mai multe cazuri de suicid există însă şi nişte premise de instabilitate psihică“, a spus Andreea Florea.

Moarte pe datorie

Printre motivele care i-au împins pe sinucigaşi la astfel de gesturi extreme se numără şi datoriile acumulate la jocurile de noroc. La sfârşitul lunii trecute, Gheorghe Câmpean a fost găsit decedat în incinta unei spălătorii auto din Alba Iulia. Tânărul s-a spânzurat şi a lăsat în urmă un mesaj de adio în care îşi cere scuze mamei pentru gest. Tânărul era un împătimit al jocurilor de noroc. În luna decembrie 2009, un alt tânăr s-a sinucis din aceleaşi motive. Valentin Cioban avea 17 ani şi a recurs la acest gest după ce a pierdut la jocurile de noroc banii trimişi de mama lui care muncea în Spania.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite