Ştrandul public din Alba Iulia, lăsat în paragină

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Investitorii privaţi au renunţat la amenajarea spaţiului de agrement de la Schit. Primăria Alba Iulia caută resursele financiare pentru a amenaja locaţia şi a deschide ştrandul în luna iunie.

Ştrandul municipal din zona Schit se află pe punctul de a fi lăsat de izbelişte în acest sezon. După ce mai mulţi investitori au renunţat la amenajarea spaţiului, Primăria Alba Iulia caută soluţii pentru a redeschide în sezonul estival ştrandul.

Fără investitori

Zona de agrement Ştrand-Schit nu a mai beneficiat de lucrări de investiţii necesare punerii sale în valoare motiv pentru care s-a degradat din ce în ce mai mult pe parcursul timpului şi este tot mai puţin căutat de oameni.

„Pentru punerea în valoare a Ştrandului Schit a fost aprobat printr-o hotărâre de consiliu local încă de anul trecut un plan urbanistic în vederea amenajării unei baze de agrement, însă lucrările nu au fost demarate până acum din cauza lipsei acute de fonduri a municipalităţii, iar investitorul care a iniţiat proiectul de amenajare a acestei zone, a abandonat proiectul“, a spus Mihai Pripon, consilier în cadrul primăriei.

image

Acesta a precizat că în luna mai s-au purtat discuţii pe marginea acestui proiect cu un investitor dispus să investească în această zonă. „În scrisoarea de intenţie, investitorul respectiv prezenta un proiect care va avea ca scop final demolarea construcţiilor existente, refacerea bazinelor de înot şi construirea unor clădiri cu noi funcţionalităţi“, a mai spus Mihai Pripon. Şi această ofertă a căzut.

Amenajat de primărie

Ultima soluţie a rămas o investiţie de la bugetul local. „Ştrandul va fi deschis de către primărie. În funcţie de resursele financiare se vor realiza şi lucrări de moderizare“, a spus Ioan Inurean, şef de serviciu. În ultimii ani, locuitorii din Alba Iulia au fost obişnuiţi ca ştrandul să fie deschis la sfârşitul lunii mai sau începutul lunii iunie.

image

De această dată, deschiderea va fi amânată cu cel puţin o lună datorită lucrărilor necesare pentru a putea fi utilizat. În prezent, ştrandul este părăsit, bazinele sunt deteriorate, iar gardul împrejmuitor a fost rupt. Oricine poate intra să fure bunuri publice aflate în incinta zonei. Ştrandul are un bazin mare şi unul pentru copii şi se întinde pe o suprafaţă de peste un hectar. Anul trecut, tarifele de intrare au fost accesibile pentru orice buzunar: 1,5 lei pentru copii şi trei lei pentru adulţi

Alternative în Alba Iulia

Cei care vor să se răcorească în zilele toride, au ca şi alternativă Bazinul Olimpic, administrat tot de primărie, însă acesta este acoperit. Biletul de intrare costă şase lei, un abonament săptămânal - 25 de lei, iar unul lunar - 70 de lei. Tarifele pentru copii sunt la jumătate.

Mai există şi două piscine private, la Winner's Club Ţălnar şi Vila Elisabeta, unde preţurile sunt sensibil mai mari. Preţurile de intrare sunt de 10 lei de luni până vineri şi 15 lei în weekend. Pentru copii, preţurile sunt la jumătate. Închirierea unui şezlong costă încă 10 lei.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite